Prijava Še nimaš uporabniškega imena? Registriraj se!
Psilon party photo

Random Logic predstavljata novi album

Kreativni elektronski dvojec Random Logic napoveduje novi album π, ki bo izšel na začetku prihajajočega leta. Dolgo in težko pričakovan material bo premierno predstavljen ta petek, 29. novembra, v ljubljanskem Kinu Šiška na Festivalu Sonica 2013.

Avdiovizualni koncert v živo domačega elektronskega dvojca Random Logic, ki se po desetletju raziskovanja različnih zvočnosti vrača z napovedjo novega albuma π, prinaša posebno glasbeno izkušnjo trajanja časa. Random Logic raziskujeta glasbo kot časovno umetnost in se poglabljata v zven nelinearnih krožnih struktur. Pozorno poslušanje nepretrganega seta bo na premierni predstavitvi svežega, a dolgo piljenega zvoka, nagrajeno z detekcijo prisluhov, ki se pojavljajo v nepopolnostih in neponovljivostih ujetih zank.

Random Logic sta Miha Klemenčič in Gregor Zemljič ter veljata za pionirja ambientalne techno scene in sodobne elektronike na Slovenskem. Leta 2001 je pri založbi Tehnika izšel in tudi v mednarodnem prostoru odmeval njun prvi album Numrebs, zanj sta prejela nagrado Radia France International za najboljši album elektronske glasbe centralne in vzhodne Evrope ter nagrado Boomerang za najboljši slovenski live techno act. V dobrem desetletju sta svoje producentske izkušnje prenesla v avantgardni teater, v plesne predstave in film ter sodelovala na različnih eksperimentalnih in popularnih glasbenih projektih.

Če je album Numrebs definiral njuno zvočno sliko, osnovano na elektronskih instrumentih, ki temeljijo na številkah, algoritmih in kombinacijah, slučajno in nepredvidljivo povezanih, se prihajajoči album π odmika od matematične teorije in po besedah Marka Bauerja "raziskuje glasbo kot časovno umetnost".

29. novembra se torej v sklopu Festivala Sonica 2013 pripeti audiovizualni koncert elektronske glasbe z nastopom britanskega dvojca SND in premierno predstavitvijo novega materiala Random Logic, ki bo obogatena tudi vizualno. Glasbo z drugega, prihajajočega albuma π bo spremljal video, ki sta ga ustvarila obalna umetnika Gašper Milkovič Biloslav in Marko Vivoda, tako bo težko pričakovana vrnitev prvakov domače elektronske potekala v izbrušeni avdiovizualni podobi.

Random Logic π from Random Logic on Vimeo.

Vsebina prispevka odraža zgolj avtorjevo osebno mnenje in ni nujno tudi uradno stališče uredništva ali celotne ekipe Psilon.org. Ponovna objava prispevka (ali le dela le-tega) je možna le z izrecnim dovoljenjem avtorja ali uredništva. Morebitne napake v prispevku so zgolj nenamerne. Ravno tako ne lektoriramo prispevkov, ki jih prejmemo s strani zunanjih sodelavcev.
facebooktwittermyspacenetlogsitetalk

PrijavaX

Uporabniško ime
Geslo
Avtomatično me prijavi ob vsakem obisku
Če ne želite, da se shrani cookie z zakodiranimi podatki za vašo prijavo, ne obkljukajte tega polja!
Ojoj, ne spomnim se gesla!
V polje "Uporabniško ime" vnesite email, s katerim ste se registrirali, ali pa vaše uporabniško ime!
Close