Smile Nation - dvojčici ukradli šov

Smile Nation - dvojčici ukradli šov

Festival Smile Nation Slovenia, prva pokoronska zabava stadionskih dimenzij v EU, je ponudila enkraten preplet športno-zabavnih vsebin, nastope svetovnih glasbenih zvezd, večtisočglavo publiko pa so v nenapovedanem skupnem finalu v delirij spravili Quintino ter dvojčici Nervo.

"Si predstavljaš kakšna zabava bo to, ko se bo po vsem tem zapiranju, omejevanju, prepovedovanju in zadrževanju čustev lahko sprostila vsa ta nakopičena energija?" To je bila, vsaj med ljubitelji plesa, muzike in druženj, ena največkrat izrečenih misli v zadnjih 15 mesecih. Včeraj pa se je vsa ta energija končno lahko sprostila. In se tudi je!

Pozitivne vibracije, ki so se na štadionu Ilirija stopnjevale skozi celo popoldne, so prvič eksplodirale ob skupinski vadbi s fatalno Patricijo Pangeršič. Pred tem so se obiskovalci festivala Smile Nation Slovenia, ki se je odvil ob upoštevanju pogoja PCT ter zdaj že utečenih pravilih higiene in obnašanja na priredivah, lahko zabavali tudi z jahanjem električnega bika, živi verziji ročnega nogometa, se pomerli s prijatelji v ameriškem gladiatorju ali v zabavnem XXL boksu, nepogrešljiv zaščitni znak najbolj pisane zabave ob koncu šolskega leta pa ostaja tudi obmetavanje s holi barvami.
Dogodek s sedemletno tradicijo (Smile je naslednik Tuševega teka barv) pa tudi tokrat ni razočaral z glasbenim izborom. Ob rezidenčni regionalni četici v postavi Minless, Tim Urbanya in Kosta Radman, je spet ponudil dve premieri ustvarjalcev iz nabora kraljev svetovnih klubskih in festivalskih aren. Marnik je prvi veliki pokoronski nastop izkoristil za predstavitev svojih hitov (Bella Ciao, Gam Gam idr.) in prihajajočih izdaj pod okriljem velike založbe Sony, Quintino, ki tudi ni stopil pred tolikšno množico že vse od lanske pomladi, pa dokazal, da ni naključno eden od kraljev velikih festivalskih aren. Pravi zadetek v polno pa je bil, pričakovano, nastop grammyjevk ter že leta najbolj priljubljenih didžejk na svetu, avstralskih dvojčic slovenskih korenin, Nervo.

Mim in Liv sta posebno vez s slovenskimi oboževalci stkali že pred desetletjem, ko sta se že prebijali v vrh ene zadnje moških trdnjav, tam pa ostajata tudi odkar sta obe mami. Tokrat sta svoj glasbeni izbor in energični šov, v katerem radi pokažeta tudi svoje pevske sposobnosti, nadgradili z nekaj taktično pozicioniranimi slovenskimi stavki, ob vihtenju naše trobojnice ter glasnem polnočnem skandiranju: ’Kdor ne skače ni Slovenc,’ pa večtisočglavi množici zaželele tudi vse najboljše ob 30-letnici samostjnosti.

"Bilo je nepozabno! Vedno rade prideva k vam, saj imava v Sloveniji tudi kup sorodnikov, po vsem tem času pa je bilo res užitek nastopiti za tako super publiko, ki ti da toliko pozitivnih čustev in energije. Pa še na tak poseben dan, ob začetku počitnic ter okrogli obletnici vaše mlade države," sta neposredno po nastopu povedali dvojčici, ki sta z ostalimi nastopajočimi in ekipo v zaodrju enoletni prisilni premor izkoristili tudi za kvaliteten ’after’.

Ekipa KO Agency, ki organizira festival Smile Nation Slovenia, se po še eni uspešno izvedeni epizodi vsem obiskovalcem, partnerjem dogodka in medijem zahvaljuje za zaupanje in podporo. Letošnji projekt bo šel v anale tudi zaradi izjemno kratkih rokov, saj je bilo treba vse izpeljati v enem tednu. Po kratkem počitku pa se bo že kmalu lotila snovanja osme epizode najbolj pisanih in nasmejanih glasbenih druženj.

Avtor pripetih fotografij je Marko Delbello Ocepek


Avtor: TrickyDisco!

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 30.6.2021 ob 0:29