Delo od doma – odličen način za dodaten zaslužek!

Če si želite zgolj dodatnega zaslužka ob delu ali pa iz določenih razlogov celo celoten dohodek kar iz udobja svojega doma, je delo od doma odličen način za to. Poleg tega, da se s tem izognete nekaterim stroškom kot so gorivo, se ne boste potrebovali voziti do delovnega mesta, kar vam bo prihranilo kar nekaj časa. Še ena dobra stran dela od doma je ta, da je delo razgibano in ga lahko razporedite, kakor odgovarja vam. O tem veliko piše uveljavljen bloger in uspešen podjetnik Tomaž Gorec, ki ga lahko spremljate na njegovi spletni strani ali vseh družabnih omrežjih.

Kako najti delo od doma?

Najlažji način, da najdete naročnika, za katerega bi delali od doma je, da se lotite brskanja po spletu. V brskalnik enostavno napišite delo od doma in zagotovo boste našli kaj, kar vas bo pritegnilo. Pri nas sicer ni ravno veliko podjetij, ki omogočajo delo kar od doma,a za to se lahko organizirate tudi sami s svojo domišljijo. Ker ta vrsta dela pri nas, za razliko od tujine, še ni tako zelo pogosta, je vseeno dobro, da se odločite za tako delo, ki vam bo všeč, v katerem ste dobri in ga boste na ta način z večjim veseljem opravljali, zato vam niti ne bo predstavljalo obveznosti ampak morda celo način zabave! Če vam neko delo diši, pa niste gotovi, če ga boste znali opravljati, pa se vedno lahko na nekem področju izobrazite in naučite. Nekatera podjetja pa vam bodo celo sama pomagala pri učenju za določeno delo, če bodo v vas videla potencial. A zato, ker je to delo od doma, še ne pomeni, da je enostavno in nepomembno. Vseeno boste morali dati vse od sebe, da boste ustvarjali dobre stvari, tako boste lahko dobili več dela ali naročil in od tega lahko dobro zaslužili.

Vrste dela od doma pri nas

Če ste se ob branju vprašali, kako delo od doma sploh izgleda, ali pa vas zanima, na katerem področju lahko delate od doma, je tudi pri nas kar nekaj možnosti za to, a za katerokoli vrsto dela od doma je potrebno biti samoiniciativen, pripravljen na delo in pa predvsem resen glede te vrste dela, ki je čeprav poteka od doma, še vedno delo. Lahko se odločite za pisanje člankov, to je tudi najpogostejše delo od doma, ki ga lahko opravljate prek spleta. Tu je pomembno, da imate žilico za pisanje in ste prilagodljivi, lahko pa pričakujete tudi, da boste morali kakšen članek napisati brezplačno, zato da boste dobili reference in vas bodo ljudje raje najeli, ko bodo videli, da ste na tem področju že bili aktivni. Tu je najbolje, da sami pišete različnim portalom na spletu in jim ponudite, da za njih napišete kakšen prispevek, pregledate, o čem navadno objavljajo in jim v ponudbi tudi predlagate, o čem bi lahko pisali.

Drugo delo od doma je izdelava spletnih strani. Ta pa sploh ni tako zahtevna, kakor se sliši, saj se lahko programiranja spletnih strani naučite kar doma, prek spleta ali pa se, da boste delo bolj obvladali in bili samozavestnejši, udeležite kakšnega tečaja za to delo. Prav tako pa lahko postanete upravljalec socialnih oziroma družbenih omrežij. Sploh, če ste sami aktivni na teh omrežjih in imate zadeve v malem prstu in ste kreativni, je to delo od doma odlično za vas! Ker večina podjetij nima posebne osebe, ki bi skrbela za njihove profile na družbenih omrežjih in za to skrbijo osebe, ki imajo še druge, pomembne naloge, bi jim lahko sami predlagali, da vi skrbite za to. Večina podjetij se namreč niti ne zaveda, kako dober način oglaševanja so socialne platforme. A delo, ponovno, ni najlažje. Morate biti precej kreativni in obvladati programe za urejanje tekstov in fotografij, imeti žilico za sestavljanje krajših privlačnih besedil. Če se v tem najdete, vam bi to delo zagotovo ležalo.

Delo od doma, ki je povezano z družbenimi omrežji pa je tudi to, da postanete influencer oziroma vplivnež. Sicer morate, preden boste začeli dobivati ponudbe, na svojih profilih na Instagramu, Youtubu in Facebooku, imeti že kar lepo število sledilcev in predvsem biti kreativni in znati ustvarjati spletne vsebine in reklamne objave, da bi bili zanimivi za podjetja, ki vas bodo kontaktirala. Vplivneži namreč oglašujejo izdelke podjetij proti plačilu, ta način oglaševanja pa se je izkazal za enega boljših v zadnjih letih.

Delo od doma pa lahko opravljate tudi kot specialist za digitalni marketing, vendar do tega dela ne pridete tako enostavno, saj si podjetja želijo specialista, kar pomeni, da morate imeti kar nekaj izkušenj ali vsaj izobrazbo na tem področju. Še ena možnost, ki je pri nas pogosta kot delo od doma je tudi pisanje SEO člankov ali SEO optimizacija spletnih strani, ki je lahko zelo dobro plačano delo, če ste se o njej pripravljeni naučiti, o njej si lahko veliko preberete na spletu, a znanje boste najlažje pridobili iz knjig in predavanj na to temo.

Iz hobija do dela od doma!

Morda že kot hobi opravljate neko delo, ki potencira, da bi od njega lahko služili, pa na to niti niste še pomislili! Če radi pišete v svojem prostem času, vas nič ne stane, če poskusite napisati knjigo, kar je lahko vaše delo od doma, v njem pa boste še posebej uživali! Če pišete blog, kjer radi delite svojo kreativnost in misli, lahko s pisanjem le-tega zaslužite z oglaševanje izdelkov ali pa zgolj s pisanjem. Škoda bi bilo, da bi svoj potencial in veselje, ki ga vložite v hobi bilo zastonj, zato pobrskajte po spletu, kako bi s tem lahko zaslužili. Zagotovo se med vami znajde nekdo, ki srčno rad potuje. Pa ste kdaj pomislili, da bi bilo to vaše delo od doma za dodaten zaslužek? Začnite pisati spletne turistične vodnike! Tudi, če radi fotografirate ali ustvarjate videoposnetke in jih kasneje uredite ali zmontirate, lahko s tem zaslužite tudi, če ste amater. Poleg tega pa lahko kot delo od doma prodajate razne ročno izdelane izdelke, ki jih ustvarite doma. Tudi slovenski pisci so napisali knjige o mnogih vrstah dela od doma, ki vam bodo približali idejo o delu od doma in vam morda s tem odprli nova vrata za zaslužek in ustvarjanje.

Avtor: Tomaž

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 29.4.2020 ob 10:26