EXIT AVANTURA ZNOVA NA VRHU EVROPE!­

EXIT AVANTURA ZNOVA NA VRHU EVROPE!­

Na letošnji podelitvi evropskih festivalskih nagrad za leto 2014, je bila morska izdaja EXIT Avanture, Sea Dance Festival v črnogorski Budvi, razglašena za najboljši evropski festival v kategoriji do 40.000 obiskovalcev po dnevu!

Za festivalske „oskarje" je glasovalo rekordnih 1,2 milijonov fenov, ki so sinoči v nizozemskem Groningenu skupaj z novinarji in eksperti iz glasbene industrije izbrali zmagovalce v 12-ih glavnih in treh posebnih kategorijah. V izboru za glavno nagrado, kategoriji več kot 40.000 obiskovalcev dnevno, se je lanskoletni zmagovalec, festival EXIT festival, uvrstil med 3 najboljše v Evropi! V konkurenci več kot 400 evropskih glasbenih festivalov, 12 finalistov iz devetih držav, je EXIT za sabo pustil favorite, kot sta denimo nemški Rock am Ring in danski Roskilde.

 

Direktor festivala EXIT-a in ustanovitelj Sea Dance Festivala, Dušan Kovačević, je ob prevzemu nagrade dejal: „Lahko rečem, da je po nagradi za najboljši evropski festival, ki jo je EXIT prejel lani in letošnji nagradi za Sea Dance Festival, to znak, da je koncept EXIT Avanture odlično sprejet med občinstvom iz celega sveta. Gre za edinstven koncept na svetovnem festivalskem tržišču, z dvema festivaloma znotraj ene velike Avanture. Dosegli smo zgodovinski uspeh, saj se je prvič zgodilo, da je debitantska izdaja kakšnega festivala prejela tako prestižno nagrado.“

 

Letošnja jubilejna EXIT Avantura se bo začela 9. julija na Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu in bo trajala kar 10 dni, vse do 18. julija na plaži Jaz, v črnogorski Budvi!

Festival EXIT letos praznuje 15. obletnico, znani pa so že prvi izvajalci – Motorhead, ki bodo prav na Exitu praznovali svojo 40. obletnico in Adam Beyer, ki bo na Dance Areni praznoval dve desetletji na svetovni techno sceni. Pridejo tudi kalifornijski rokerji Eagles of Death Metal, nemški techno „velikan" Chris Liebing in detroitski tehno tandem Octave One, kmalu pa bodo znana nova imena.

 

 

Redna cena vstopnic za EXIT FESTIVAL bo 111 €,

za EXIT AVANTURO (EXIT + SEA DANCE) 170 €,

za SEA DANCE FESTIVAL pa 59 €.

 

 

Vstopnice so na voljo na ekskluzivnem prodajnem mestu:

SUPRA TRAVEL

Slovenska 6, 1000 Ljubljana

info@supratravel.si / T: 01 620 52 70

 

www.supratravel.si

 

 

Avtor: Exit Slovenija

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 20.1.2015 ob 13:27