33k4 in Jeff Mills

33k4 in Jeff Mills

Z veseljem in ponosom KONČNO najavljamo letošnji rojstnodnevni dogodek. 33. štirkino svečko bo odpihnilo največje ime bogate tehno zgodovine, v klet premierno prihaja The Wizard!

Med številnimi psevdonimi, ki si jih je Jeff Mills nadel v svoji dolgoletni karieri, je eden najbolj ustreznih "Man From Tomorrow". Oče tehno minimalizma je pred časom že dobrih 30 let. Na detroitskem radiu WJLB kot čarovnik sredi osemdesetih ni blestel le z izjemnimi DJ triki temveč tudi z neupoglivostjo. Ker ni upošteval odgovornih in še naprej vrtel Public Enemy, so mu oddajo večkrat skrajšali za 15 minut, dokler jim Jeff ni pokazal sredinca. Militantno žilico je nato združil v kolektivu Underground Resistance, ki sta ga tvorila še dva člana t.i. drugega detroitskega vala, Robert Hood in Mad Mike Banks. Po nekaj pionirskih hitičih je Jeffa lov za futurizmom odpeljal na solo plovilo Axis ter most med opustelima Detroitom in Berlinom, Tresor. Padli so številni ponarodeli komadi ter miksi ala Live at Liquid Room in The Exhibitionist, Mills pa do danes ni odstopil od svojih koordinat in osvaja vedno nove galaksije s skoraj enim dolgometražcem na leto.

Techno hipnotika, soundtracki, instalacije, klasicistično filharmoniziranje in biblični klubski nastopi v družbi ritem mašine TR-909. Jeff ostaja prvo ime na vsakem resnem techno bucket seznamu.

Avtor: Klub K4

Objavljeno: