We still dance

We still dance

Najatraktivnejši jadranski festival tega poletja s prvaki ibiške, berlinske in svetovne tehno & house scene bo na plaži Zrće od 18. do 23. avgusta

Organizacija We Love Sound, ki se je proslavila tudi s svetovno znanim festivalom Sonus (’Time Warp na plaži’) in serijo We Love Sound Open Air na Jarunu, vabi na najatraktivnejši jadranski festival tega poletja. Medtem ko so drugi veliki regionalni festivali že prestavljeni na leto 2022, so pri We Love Sound razmere izkoristila za lansiranje ’spin-off’ projekta We Still Dance, pri katerem bodo prišli na svoj račun ljubitelji intimnejših celonočnih dogodkov z največjimi svetovnimi mojstri tehna, housa in sorodnih žanrov. Ekskluzivni nastopi pionirjev, zvezd in ustvarjalcev, ki premikajo sceno, po žepu prijazni ceni (za ex-YU rezidente le 54 eur), na že tako eni najbolj priljubljenih žurerskih destinacij - priložnost, ki se bo težko ponovila!

V klubih Papaya, Noa in Kalypso na plaži Zrće ter obveznih ’boat partyjih’ vas bodo med 19. in 23. avgustom razgibali Seth Troxler, Luigi Madonna, tINI, Andrea Oliva, Davide Squillace, Roberto Capuano, Enzo Siragusa, Marko Nastić, Rich NxT, BEC, Sonja Moonear, Mariano Mateljan in Marin Biočić.

Američana Setha Troxlerja je Resident Advisor imenoval za najboljšega didžeja na svetu, je rezident klubov DC10 Ibiza, Fabric London, Trouw Amsterdam in Output New York, v Sloveniji pa je pustil pečat v Klubu K4 in Ambasadi Gavioli. Svoj zadnji avdio-vizualni art projekt je predstavil v londonski galeriji Saatchi in Art Baslu, v njem pa spaja elektronsko glasbo, sodobno umetnost in razširjeno resničnost (augmented reality).

Luigi Madonna je novi globalni ambasador napolitanskega tehna. Billboard Italija je njegov vpliv na svetovno glasbeno sceno prikazal v dokumentacu Origin, v katerem so o njem spregovorili tudi Adam Beyer, Charlotte de Witte, Joseph Capriati in Pan-Pot. Njegovi nastopi so vedno tudi eden od vrhuncev festivala Sonus, napolitanski zvok pa bo tokrat z njim širil še Roberto Capuano.

Kot prva dama se pod festival We Still Dance podpisuje prvakinja podtalne elektronske scene, tINI. Stara znanka slovenskega občinstva je pred kratkim praznovala desetletnico znamke tINI & The Gang, s katero je postala nepogrešljiv del ibiškega dnevnega in nočnega življenja. Izdatno žensko kvoto festivala dopolnjujeta veteranka in tudi Lucianova glasbena spotnica Sonja Moonear (Perlon, Ruta5), ter prihajajoča BEC, na katero opozarjajo tudi Pan Pot, Carl Cox in Adam Beyer, s svojimi nastopi pa je že pustila vtis tudi v Warehouse Projectu in na Burning Manu.

Če ne prej, je švicarski mojster Andrea Oliva zablestel s serijo Ants v ibiški Ushuaii, na Zurich Street Parade je zabaval milijon žurerjev s celega sveta, prepotoval svet in razvnel Coachello. Davide Squillace je eden od rezidentov razvratnega kolektiva Circo Loco, z Martinom Buttrichom in Matthiasom Tanzmannom pa se razdajajo tudi pod praporom Better Lost than Stupid. S kraljem afterjev Enzom Siraguso se na Pag vrača tudi londonska ekipa Fuse, tokrat pa se bo z njim predstavil še DJ, producent, bobnar in klaviaturist Rich NxT.

Marko Nastić je eden regionalnih tehno pionirjev, ki nikakor ne spi na stari slavi, Mariano Mateljan in Marin Biočić pa sta vidna predstavnika novega regionalnega elektronskega vala.


Avtor: TrickyDisco

Objavljeno: