Pravila uporabe

Prvo in glavno pravilo je, da imamo upravljalci portala Psilon.org vedno prav.

Psilon.org je portal, na katerem so objavljene vsebine z namenom informiranja in zabavanja obiskovalcev portala. Vsa vsebina na portalu je na voljo uporabnikom za nekomercialno in neprofitno uporabo. Vsebine lahko torej za osebno rabo kopirate, citirate in tiskate pod pogojem, da vsebine niso spremenjene in da obvezno kot vir navedete "Psilon.org" in povezavo (URL) do strani, kjer se ta vsebina nahaja. To velja tudi za fotografije! Če ste v dvomih glede uporabe vsebin, se obrnite na naše uredništvo.

Vsebine praviloma objavljamo v jeziku, v katerem jih prejmemo in jih ne prevajamo (razen kadar smatramo, da objavljene vsebine ne bi razumela večina obiskovalcev) niti ne lektoriramo, tako da nismo odgovorni za morebitne netočnosti ali pomanjkljivo slovnico. Podatkov o napovedanem dogodku ne preverjamo. Za morebitne napake je odgovoren organizator dogodka oziroma oseba, ki je te podatke posredovala. Če ste v napovedniku opazili kakšno netočnost, nas o tem obvestite.

Pri vseh vsebinah, ki so objavljene na portalu, je naveden avtor. Če so zraven objavljene tudi slike, smo jih prejeli s strani avtorja, na katerega tako prelagamo odgovornost za spoštovanje avtorskih pravic.
Slike in video posnetki, ki so objavljeni v naših galerijah, so avtorsko delo naših fotografov in snemalcev, ki so vedno uradno akreditirani pri organizatorjih dogodkov. Slike so pred pred objavo večinoma pregledane.
Slik in posnetkov praviloma ne umikamo s portala, saj imajo vsi organizatorji objavljeno obvestilo (pri vhodu, na vstopnicah ali kje drugje), da se z vstopom na prizorišče dogodka strinjate s tem, da vas lahko poslikajo in slike uporabijo v reklamne in druge namene. Ne verjamete? Bodite naslednjič malo bolj pozorni, ko kupujete vstopnico.
Če vseeno smatrate, da objavljena slika krši avtorske pravice ali vašo pravico do zasebnosti, nam pišite in zraven utemeljite vašo zahtevo po umiku.

Nikakor ne moremo zagotoviti, da bodo vse strani in vsebine vedno dostopne, zato tudi ne prevzemamo odgovornosti za kakršno koli škodo, ki bi vam jo nedostopnost strani lahko povzročila.
Poleg tega si pridržujemo pravico, da portal spreminjamo po lastnih željah in potrebah, brez kakršnih koli vnaprejšnjih obvestil ali utemeljevanja naših razlogov. Taki smo.

Na naših straneh so objavljene tudi povezave do drugih strani. Za vsebine na teh drugih straneh ne odgovarjamo, saj niso del našega portala. Ravno tako nismo odgovorni za vsebine, ki se prikazujejo v oglasih na naši strani. Prikaz oglasov je avtomatiziran in nad njim (razen izklopa celotne mreže serviranja oglasov) nimamo nadzora.
Če smatrate, da so povezave sporne, nas o tem obvestite.

Vaši podatki, ki ste jih vpisali v obrazce na strani, ne bodo posredovani tretjim osebam (razen z ustreznim sodnim nalogom), si pa pridržujemo pravico, da vam občasno pošiljemo kakšno obvestilo. Vedno imate možnost, da v vašem profilu nastavite, da ne želite prejemati naših obvestil.

Razen samodejne prijave v t.i. piškotke (cookies) podatkov ne shranjujemo (pa še to lahko izklopite v nastavitvah vašega profila). Uporabljajo pa piškotke nekateri oglaševalci, da lahko z njihovo pomočjo prikažejo kar najbolj relevantne oglase za uporabnike. Uporabo piškotkov lahko vedno izklopite v vašem brskalniku.

Kot na večini spletnih mest tudi pri nas v t.i. loge shranjujemo določene podatke (IP naslov, datum in čas, brskalnik, obiskane strani). To je stvar samega strežnika in nam lahko zelo pomaga v primeru nedelovanja strani. Logi se samodejno brišejo po določenem časovnem obdobju (verjemite, da bi glede na obisk v nasprotnem primeru potrebovali bistveno večji disk, kot ga imamo sedaj na voljo).

Če ste v dvomih glede situacij, za katere niste našli pojasnil v tem besedilu, si še enkrat preberite prvo pravilo!

In za konec še naša priljubljena spletna modrost: "Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, youre still retarded."

Želimo vam prijetno prebiranje našega portala! Če smo vam zelo všeč, objavite povezavo do naše strani!

Avtor: Kelvan

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 3.6.2021 ob 9:56