David Morales kot božično darilo?

David Morales kot božično darilo?

Na krilih odličnega noveg albuma ''Parkside Ave.'' in globalnega hita ''In Da Getto'' (J. Balvin & Skrillex), se v Ljubljano vrača z grammyjem okiteni sodelavec največjih glasbenih zvezd, ljubljenec slovenske publike in ena največjih DJ-ikon vseh časov - DAVID MORALES!

David je tudi pri 59. letih še vedno izjemno kreativen in vpliven glasbeni ustvarjalec. Poleti je izdal odličen avtorski album ’Parkside Ave.’, na katerem predstavlja svoj značilni house zvok prepojen z afrobeatom in jazzom. Njegovo klasiko iz leta 1993 ’In the Ghetto’ sta na vrhove lestvic vrnila J Balvin in Skrillex, DJ Mag pa je Davida Moralesa izbral za didžeja, s katerim je pred dnevi po letu in pol premora ponovno zagnal svojo vplivno serijo DJ Mag HQ Set, v kateri gosti skrbno izbrane miksmojstre. David Morales je nastopil na #FUKSi Block Partyju v Tobačni, tokrat pa ga boste lahko doživeli v Litostroju, v prvinskem ambientu, v kakršnem se je v 80. letih na drugi strani Atlantika rojeval house.

In če je Chicago rojstni kraj housa, je New York mesto, v katerem se je le-ta zlil s popom. Zlato dobo hišnih ritmov v velikem jabolku je zaznamoval tudi kolektiv Def Mix, v katerem so moči združili David Morales, Frankie Knuckles, Satoshi Tomiie in Hector Romero. Z obiljem avtorskih skladb in čez 1.000 remiksi za glasbenike kot so Mariah Carey, Eric Clapton, Britney Spears, Michael in Janet Jackson, Whitney Houston, U2 in Jamiroquai, so si prislužili kup priznanj, "def classic mix" pa izpilili do te mere, da je iz znamke prerasel v sinonim za organski vokalni house, ki gradi na zvokih klasičnih glasbil in ohranja originalni aranžma skladbe. Če skrajšamo, David in njegova ekipa so v 90. letih elektronsko plesno muziko iz temačnih klubov in preznojenih skladišč popeljali na Top 40 Hits radie, v zlatih letih MTV-ja pa je tam gostil tudi zabave ’The Grind’.

Ljubezen med Davidom in slovenskim občinstvom ni naključna. Bil je eden prvih elektronskih velikanov, ki je prišel in se redno vračal v Slovenijo. Posnetki njegovih nastopov v Ambasadi Gavioli so še danes obvezen soundtrack vsakega ljubitelja klasičnega housa, z njim smo plesali na open airih, v klubih, skladiščih... in še nikoli, ampak res nikoli, ni pustil povprečnega, kaj šele slabega vtisa.


Avtor: TrickyDisco!

Objavljeno: