Natural Bass

Natural Bass

Dvodnevno rajanje v ritmu drumandbass-a na manjšem dogodku z imenom NATURAL BASS, lociranem na obronku gozda ob slikovitem nabrežju reke Soče, se je obiskovalcem vtisnilo v sončnem spominu.

Veliko a nekoliko težje dostopno prizorišče je bilo lepo organizirano in kljub temu, da je bilo prizorišče precej veliko, si se lahko hitro premikal naokoli. Obisk sicer ni bil precej številen (rajalo je nekje med 100 in 150 navdušencev ter en pes), ne vem pa, ali je bila to posledica slabšega oglaševanja ali pomanjkanja kakšne večje drumandbass zvezde. Pot do prizorišča je bila sicer dobro označena.

Camping area (z izjemo vip šotorišča, ki je bilo locirano v gozdu) je bila na soncu, kar je čez dan obiskovalcem predstavljalo manjši izziv. Prizorišče, umeščeno tik nad nabrežjem Soče, pa je bilo lepo v senci, tako da so se čez dan obiskovalci zadrževali ob nabrežju reke, kjer se je dalo lepo ohladiti in osvežiti. V okviru dnevnega dogajanja se je zvrstilo večje število nadobudnih dj-jev, ki pa so spuščali malce pretrde ritme za počitka željne obiskovalce.

Do prizorišča je vodilo strmo stopnišče obdano z simpatično improviziranimi ograjami iz z vrvjo prevezanih vej. Manjkalo je še kakšno stranišče več (še posebaj na prizorišču!), moram pa pohvaliti dejstvo, da je bil toaletni papir skoraj vedno na voljo.

Prvi večer je odmeval v trših dnb ritmih do jutra. Zvrstilo se je precej dj-jev, organizatorji so poskrbeli tudi za fire show.Eden od dj-jev je svoj nastop podkrepil z živim ženskim vokalom. Ozvočenje je bilo dobro, pograšali pa smo mogoče kakšen reflektor več. Glede na dejstvo, da je bil dogodek precej daleč od civilizacije, smo na šanku pogrešali nekoliko večjo ponudbo, predvsem po tobaku in papirčkih je bilo veliko povpraševanje, ki pa je bilo zaman.
Kar se hrane tiče, smo se lahko okrepčali s čevapčiči in krompirčkom, pogrešali pa smo tudi kaj za tiste, ki ne jejo mesa. So pa pekli tudi bledolične čokoladne palačinke.

Proti večeru so nas prestrašili temni oblaki in močan veter, grozila je tudi nevihta, ki pa nas je na srečo obšla. Odziv organizatorjev je bil hiter - začeli so postavljati platna, ki pa na srečo na koncu niti niso bila potrebna.

Tako se je drugi večer začel v nekoliko mehkejših ritmih, ki pa so se postopoma stopnjevali do neslutenih razsežnosti, kar je nekatere odgnalo v zgodnejši počitek. Vztrajali so le najbolj zagreti.

All in all pa je bil prijeten event-ič, ki bi nas lahko presenetil tudi prihodnje leto.

Slike so v naši galeriji

Avtor: MK

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 12.8.2015 ob 12:52