Prijava Še nimaš uporabniškega imena? Registriraj se!
Psilon party photo

Ljubljana preplavljena z mladimi

»Like I love you! Like I love you SLOVENIA!« je v petek, 9. septembra 2011, prepeval svetovno znani Londončan, ki je na portalu youtube zbral že preko štirinajst milijonov ogledov, Neal Antone, bolj poznan pod umetniškim imenom R.I.O.! 22.000-glavo množico je v trenutku spravil v gibanje in poskrbel, da so mladi vsaj za trenutek z mislimi odplavali na morje, se sprostili ob energičnih ritmih in pozabili, da so se počitnice zanje praktično že iztekle.

Da pa se je brez večjih zapletov iztekel več kot pet ur in pol trajajoči glasbeni dogodek, gre zahvala predvsem glavnima organizatorjema, Radiu Antena in največji potovalni agenciji za mlade Collegium Mondial Travel. Pristojni so bili nad obiskom več kot navdušeni in tudi pozitivno presenečeni, saj so z brezplačnim glasbenim spektaklom zopet dosegli rekordni obisk mladih iz vse Slovenije. Pred glavnim odrom, pred Kolosejem, je namreč v ritmih dobre slovenske kot tuje glasbe poskakovalo več kot 22.000 ljudi, pred plesnim odrom pri Atlantisu pa je ob poslušanju elektronske glasbe uživalo 8.000 mladostnikov.

Eden od še kako mladostnih izvajalcev pa je poskrbel za otvoritev Ritma 2011. 20-letni Alex Volasko je imel to čast, da je stal na odru prvi in povedal, da je bilo kljub dokaj zgodnji uri že takrat ogromno ljudi, ki so ga spodbujali, mu ploskali in celo peli z njim ob številnih priredbah tujih pesmi. Dodal je še, da je to bila neverjetna izkušnja, ki je gotovo ne bo nikdar pozabil. Za njim je nastopil Avven, sledili so Tangelsis Katayo, okoli osme ure so na odru prepevali Xequtifz, za njimi pa je že rapal eden najbolj znanih prebivalcev Fužin, Zlatko. Seveda se slovenska glasbena smetana na tem mestu ni zaključila, saj se je koncert nadaljeval z nastopom Guštija in kontroverzne slovenske Lady Gaga oz. April, katere pesem Ladadidej je odmevala po vsem BTC Cityju. Za pravcato poletno, morsko vzdušje so poskrbeli Primorci, Kingstoni, ki so poslušalce med drugim ponovno spomnili, da ni sanjati nikoli greh. Okoli desete ure sta voditelja Vid Valič in Ota Roš na odru že napovedala zmagovalko letošnje Eme, Majo Keuc, ki je s svojevrstnim stilom in predvsem fantastičnim glasom poskrbela, da je marsikoga v publiki oblila t.i. kurja polt. Napetost se je močno stopnjeval iz minute v minuto, saj sta bili na vrsti tuji glasbeni skupini. Zagrebčani, ki prisegajo na stari jugo-rock, Prljavo kazalište, so dokazali, da niso od muh in se ob pesmi Mi plešemo še sami zavrteli po odru.

Ob nastopu R.I.A pa je marsikatero dekle tudi v resnici hotelo splezati na oder, da bi bilo čim bližje tega karizmatičnega vokalista, plesalca in glasbenega producenta. S svojo pesmijo Shine on je pritekel na oder ter migal v hitrih elektronskih ritmih. Seveda ni pozabil omeniti lepot Slovenije in pohvaliti fantastične publike.

Za tisto češnjo na vrhu smetane pa so poskrbeli pevci odlične skupine Siddharte. V polurnem nastopu so zaigrali svoje največje uspešnice ter publiki predstavili še njihovo novo pesem, ki je naletela na pozitiven odziv. Prav takšen pa je bil tudi odziv na velikanski ognjemet, ki je natančno ob polnoči zaključil enega izmed največjim popočitniških žurov v Sloveniji.

Ekskluzivno, za naš spletni glasbeni portal, pa smo, sicer s težkimi mukami in pregovarjanji z varnostniki, vendarle uspeli dobili izjavi glavnih zvezd letošnjega Ritma mladosti.

Maja Keuc o tem, ali bo sploh še na kakšnem odru, ki ni evrovizijski, tako adrenalinsko nastopati: »Srčno upam in si bom tudi močno prizadevala, da mi še kdaj uspe peti pred tako velikim številom ljudi. Teh občutkov se sluh ne da opisati, zato si res želim, da bi še kdaj naletela na toliko adrenalina.«

Vid Valič o vodenju Ritma mladosti in obleganja z najstniškimi oboževalkami: »Ful je fajn tukaj, super vzdušje je. Verjamem, da bo vse steklo, tako kot mora. Te generacije najstnikov ne poznam dobro, saj letos nisem šel niti na en maturantski izlet, tako da težko kar koli rečem. Upam le, da se ne bodo preveč napili. Ah, dekleta pa vpijejo vse možno, tako da, če je kdaj Vid vmes, se ne oziram preveč.«

Prljavo kazalište ima za vse mlade tale nasvet: »Lepo je biti med mladimi, še mi se danes počutimo, kot da bi imeli par let manj. Vsem najstnikom sporočam, da mladost hitro mine, zato uživajte sedaj. Priporočam veliko glasbe, rockn rolla, veselja in pustiti možgane na pašo, saj bo vse v redu.«

R.I.O. o Sloveniji, publiki in njegovem nastopu: »V Sloveniji sem prvič, vendar menim, da je neverjetna. Zelo toplo imate. Danes se je zbrala res velika množica ljudi, zato sem zelo navdušen. Čutiti je pozitivno energijo, kar mi je zelo všeč. Uf, za danes ne planiram ničesar. Vem, katere pesmi bom pel, toda to je tudi vse. Šel bom na oder in improviziral.«

B. Vidmajer|11.09.2011
« Poročila
Vsebina prispevka odraža zgolj avtorjevo osebno mnenje in ni nujno tudi uradno stališče uredništva ali celotne ekipe Psilon.org. Ponovna objava prispevka (ali le dela le-tega) je možna le z izrecnim dovoljenjem avtorja ali uredništva. Morebitne napake v prispevku so zgolj nenamerne. Ravno tako ne lektoriramo prispevkov, ki jih prejmemo s strani zunanjih sodelavcev.
facebooktwittermyspacenetlogsitetalk

PrijavaX

Uporabniško ime
Geslo
Avtomatično me prijavi ob vsakem obisku
Če ne želite, da se shrani cookie z zakodiranimi podatki za vašo prijavo, ne obkljukajte tega polja!
Ojoj, ne spomnim se gesla!
V polje "Uporabniško ime" vnesite email, s katerim ste se registrirali, ali pa vaše uporabniško ime!
Close