Žuramo z razlogom

Sploh se ne spominjam, kateri je bil moj prvi Žur z razlogom, vsekakor pa je letošnji bil že četrti v družbi mladoletnikov, kjer je prej obvezen obisk tivolskega igrišča z ribo in potem so deca pripravljena iti tudi na 'koncert'. Po več letih je bilo tudi vreme ugodno, tako da je popoldan veliko obetal. Malo pred 17h je bil to še skoraj izključno družinski Žur, saj tisti pravi elektronkarji zaidejo v park šele ko pade noč.

Še preden je nastopil Umek, smo se s podmladkom in nekaterimi odraslimi prijatelji konkretno naplesali na travniku ob neznanih izvajalcih, ki so se predvajali s cd-ja. Vsa čast tistemu, ki je poskrbel za to uverturo, saj si že cel teden popevam enega izmed slišanih komadov in na račun tega komada Žura še dolgo ne bom pozabila (Flight Facilities – I Didnt Believe, če koga zanima). Res odličen izbor, zelo primeren za sončno popoldne, če ne bi morala igrati vzorne in zrele osebnosti, bi od sreče lahko potočila celo kakšno solzico. Morda se bo slišalo smešno, a ob Umekovem nastopu sem spet dobila vero v techno, ki je pri meni zadnja leta skoraj ugasnila.


Kadar nam je med plesom zmanjkalo moči, smo se hvaležno vrnili v Simobilov t.i. VIP šotor, kjer smo že tradicionalno tudi povečerjali odlične palačinke. Hot dog smo tokrat izpustili, gratis pijač se pa nismo posebej branili. Tam je bilo tudi več priložnosti za druženje in pomenkovanje z že-dolgo-ne-videnimi, saj je glasba bila bistveno tišja kot na glavnem prizorišču.


Ker mladoletniki v naši družbi odhajajo spat ob 20h, je bilo treba Žur prekiniti za kako uro. A že ob 21.30 smo bili nazaj v tokrat že nabito polnem Tivoliju. Plesali nismo več tako zagreto kot popoldne, čeprav je Umek že povišal tempo. Vmes je prišlo še do manjšega incidenta s fantom, ki je omagal iz (ne)znanega razloga. Verjetno še zdaleč ni bil edini, zato moram na tem mestu opomniti, da se danes ni pametno igrati s substancami neznanega izvora. Tudi v naših zlatih časih ni bilo, a takrat tudi ni bilo toliko ŽBLJXY spojin, s katerimi si lahko pomagamo do boljšega Žura. Bodite previdni!


In za konec? Zaključiti moram povsem klišejsko, ker mi je to odzvanjalo po glavi cel večer. 1 party na mesec: 100€. 1 otrok, 1. leto življenja: 3000€. Plesati s 4- in manj letniki na Umeka: neprecenljivo. :)


 

Avtor: Xena

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 5.9.2013 ob 23:32