TECHNO JUGEND @ K4

V sklopu večletnega in razmeroma neuspešnega boja proti svojemu party "penzijonizmu" sem se tokrat po kar nekaj letih nameril obiskati enega meni ljubših klubov, podzemlje Kersnikove, K4. Ker sem tudi sam že od samega začetka svojega zdaj že kar veteranskega party udejstvovanja zagret pristaš in ljubitelj pravega techna, mi je, kakopak, zanimanje vzbudila napoved sredinega večera techno mladincev.

Z rahlo akademsko zamudo sem nekaj pred polnočjo prišel do vhoda, kjer pa me je pričakalo neprijetno presenečenje. Kljub potrjeni akreditaciji me na seznamu nista našla ne blagajnik in ne, predvidevam, njegov nadrejeni, ki je na mojo prošnjo prišel objasnit situacijo. Ne vem, v katerem delu je prišlo do komunikacijskega šuma, ki je pripeljal do tega, lahko pa zatrdim, da se mi to v K4 ni zgodilo prvič!


Navkljub neljubemu dogodku sem se odločil ostati, na blagajni kupil vstopnico in se z nekaj slabe volje odpravil noter. Malo plesišče, ki je bilo za ta dogodek edino odprto, me je pričakalo dokaj prazno, verjetno tudi na račun tega, ker je bilo kar nekaj obiskovalcev v kadilnici, kjer pa jaz kot nekadilec nimam kaj dosti iskati. Zaradi za ta dogodek izbranega dneva je bilo pričakovati, da bo klientela bolj študentske kot raversko-klubske sorte, kar pa je poleg glasbe tudi vplivalo na precej melanholično vzdušje na plesišču. Cel večer česa več od rahlega pozibavanja ni bilo pogosto zaznati.

Vem, ovinkarim okrog teme glasbe. Težko opišem svoje občutke, bi jih pa najlažje označil za kognitivno disonanco, konflikt mnenj. Izbora glasbe vsekakor ne bi mogel označiti za slabega, pa vendar me je pustil popolnoma ravnodušnega. Zvokovno dodelani komadi, pa vendar za moja ušesa najmanj težko poslušljivi - vsaj v klubskem okolju. Razen zelo redkih izjem - DK-jeva izvedba Beyerjevega Remainings III in celo populistični Umekov Gatex - komadov nisem poznal. To dokazuje, da kljub mojim precej naivnim in skrajno neprimernim tihim pričakovanjem to ni bil oldies goldies dogodek. In spet mi misli skočijo v kontradiktorno stanje.

Namreč, kljub temu, da je beseda techno že od nekdaj uporabljena ali pa kar zlorabljena za precej širok spekter elektronske glasbe, si pod to klasifikacijo jaz predstavljam nekaj zelo specifičnega. In to, kar je bilo slišano, bi tako kot tribal techno ali tech house zelo težko označil za techno. Ampak ja, strinjal bi se z oceno, da gre pri tej temi za skoraj nezdravo mero sentimentalnosti, in razpredanje o tem je nadvse neproduktivno. Zase vem samo to, da bom moral precej bolj z rezervo jemati predalčkanje glasbenih zvrsti.


In da končam, kjer sem začel. Vlada pravi, da so časi težki in da bomo zaradi tega vsi morali delati dlje oziroma kasneje odhajati v penzijo. Predvidevam, da to velja tudi za obiskovanje partyjev, zatorej se kmalu spet vidimo na kakšnem od njih.


Avtor: BB

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 11.10.2012 ob 9:05