F***in techno z Varelo

Že dolgo nisem tako nestrpno pričakovala kakega dogodka, ker dobrega starega techna danes ne slišiš tako pogosto. Poleg tega me na Varelo vežejo lepi spomini, kot verjetno marsikoga, ki je včeraj bi v F-u. V klub sem se odpravila razmeroma zgodaj, zato so me že na vhodu presenetili z majčko in promo cd-jem. Nice, very nice!

Brez obotavljanja sem se znašla na sredi plesišča, čeprav je bilo še skoraj prazno, Daniel Greenx namreč ni zgubljal časa in je že od začetka vrtel zelo plesen techno. Techno! Slišala sem govorice, da menda se pa v današnjih časih tudi producira novi stari dobri techno, le zasledila ga nisem nikjer. Že zato je bila obljuba organizatorja, da lahko pričakujemo techno in samo techno, zelo obetavna. Že po parih minutah na plesišču mi je bilo jasno, da bodo obljubo izpolnili. Greenx je sprva vrtel zelo liquid in happy techno in čeprav nisem poznala nobenega tracka, me je zelo spominjalo na Consumer Recreation in prav tako njegova tehnika - kako dolgo že nisem slišala nikogar uporabljati »flanger«.

Kliantela kluba je bila presenetljivo mlada. Moram reči, da sem pričakovala kar konkretno število dinozavrov, a bi jih na koncu lahko preštela na prste ene roke. A nič zato, vzdušje je bilo fenomenalno. Roke v zrak, ko začne beat in žvižgi, ko se komad malo umiri - folku je dogajalo! Greenx je na koncu postregel še techno z Detroit, Berlin in Chicago priokusom, kar me je seveda neznansko razveselilo. Moje upanje, da kaj takega kdo danes sploh še producira, je namreč že zdavnaj ugasnilo. Na koncu seta se mi je le uspelo zgužvati pred dj pult in Greenxa pocukati za rokav. Ta je potrdil moje domneve o novem technu, večina slišanega je bila namreč njegova lastna produkcija, stara komaj kak mesec. Thumbs up for that!

Varelo smo kljub rahli zamudi pozdravili z bučnim navijanjem, ta pa se ni pustil kaj dosti motiti, takoj si je nadel bele slušalke in stopil v akcijo. Začel je v svojem značilnem stilu (vsaj jaz se ga tako spominjam) s tribal technom. V sekundi, ko so se prižgali laserji, je bilo jasno, da nas čaka nepozabno potovanje. Energija je bila fenomenalna in daleč naokoli nobenega kislega obraza. Napovedan 3-urni set je vsekakor veliko obetal, po drugi strani pa vsi vemo, kako težko je tako dolgo ljudi držati v evforiji. Vareli je to nedvomno uspelo in četudi je na trenutke prešel v bolj deep vode, nam je že naslednji trenutek postregel z oldies slaščico.
Tako kot Greenx je tudi Varela vrtel pretežno novo produkcijo, ki jo je Rydel opisal kot precej »housy«. Tisto, kar me je najbolj navdušilo, pa je brez dvoma skoraj pozabljena tehnika vrtenja, kjer se dj-i ne bojijo gumbov na mešalki in kjer se komadi zaključujejo z backspinom. Slišati je bilo, kot da se rola na plate! Varela je zaradi začetne zamude na koncu seveda svoj set podaljšal, kar nikogar ni motilo. Plesišče je bilo nabito polno vse do njegovega zadnjega komada.

Lxs je nadaljeval Varelino zgodbo, vendar pa mi ga ni uspelo prav veliko slišati, saj je naša vojska počasi postajala utrujena in soglasno so določili, da je čas za odhod. All in all je bil odličen party, še obstaja upanje za techno! Z navdušenjem pričakujem naslednji F * * * in Techno!


Avtor: Katja Kozlevčar

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 9.2.2012 ob 1:43