Ambasada Gavioli - Paul van Dyk še vedno zna!

Sinoči je Ambasada Gavioli dočakala vrnitev enega največjih glasbenih mojstrov. Berlinski pionir tranca, Paul van Dyk, je izolski tempelj zvoka obiskal po desetih letih suše, potem ko je v anale ostal zapisan kot gostitelj enega najboljših žurov v njeni zgodovini. Izgovor za vrnitev na mesto zločina je septembrski izid albuma Evolution, ki bo paša za dobre glasbe ljubeča ušesa. Paul je namreč v svoj tokratni set vtkal več skladb s plošče, še posebno topel je bil odziv na novi duet z Johnnyjem McDaidom, s katerim sta že posnela nekaj hitov.

Prvi odzivi obiskovalcev po prireditvi v naelektreni Ambasadi gredo v smeri, da je Paul svoje delo opravil odlično in da se je po energiji zabava zelo približala njegovemu legendarnemu nastopu leta 2001. Sicer pa se je ob običajnih ambasadorskih osumljencih, Lukasovu, Ianu F-u, Lemonu, Elyksirju in Alexu Cvetkovu, po letih abstinence v Gavioliju spet ustavil tudi Dalaj Eegol (aka Alien aka DJ Poha), ki v novi kreativni reinkarnaciji RecycleMan spaja na videz nezdružljivo. Posebno zanimiv je bil drugi del njegovega seta, v katerem je v Ambasado pripeljal prvi resnejši odmerek dubstepa, plesne ritme pa nadgradil s hitrojezičnim rapanjem v živo.

Za nami je še ena nepozabna plesa polna noč na slovenski obali, ki je plod sodelovanja kolektivov Fetch The Vibe, Collegium Clubbing in EEMM, s katerimi se lahko to poletje zabavate po najbolj vročih jadranskih žurerskih destinacijah.

Ambasada Gavioli vas bo do konca poletja razvajala z rednimi tedenskimi srečanji v priveeju. V soboto 23/7 bo mešalno mizo zasedel kralj beograjskega klubskega podzemlja, Marko Nastić, v petek 29. julija si lahko na One night stand upu plesni razvrat popestrite z nastopi odličnih komikov Perice Jerkovića, Klemena Bučana in Žana Papiča, v Ambasadi pa se bomo družili tudi naslednjo noč, v soboto 30. julija. Nastopajočih na tej prireditvi vam še ne bomo razkrili, a če ste na tekočem z aktualnimi okroglimi glasbenimi jubileji, že veste

Avtor pripetih fotografij je Dejan Hren.


Avtor: EEMM

Objavljeno: