Prijava Še nimaš uporabniškega imena? Registriraj se!
Psilon party photo

DiscoNautica 08 - ORTO SMART MUSIC GETAWAY

Največja poletna prireditev na slovenski obali je že tretjič v Koper privabila na desettisoče znanja, navdiha in zabave željnih ljubiteljev plesnoelektronske kulture. Letos tudi s poudarjeno dobrodelno noto.

Največja poletna prireditev na slovenski obali je že tretjič v Koper privabila na desettisoče znanja, navdiha in zabave željnih ljubiteljev plesnoelektronske kulture. Letos tudi s poudarjeno dobrodelno noto.

Koper, Izolo in večji del slovenske obale je minuli konec tedna spet objel plesnoelektronski festival DiscoNautica. Tretjo izvedbo osrednjega glasbenega srečanja na severnem Jadranu si bomo zapomnili po nadgrajenem konceptu predavanj, okroglih miz, razstav ter delavnic za izmenjavo znanj med uveljavljenimi svetovnimi mojstri in mladimi lokalnimi glasbeniki, svež produkcijski izziv Demokr(e)acija, pridružitev DiscoNautice pobudi Wings of Life, usmerjeni v raziskovanje načinov zdravljenja poškodb hrbtenjače, novi zasnovi prizorišč in obilju dobre glasbe.
Vrhunec petkovega programa sta bila Glasbena Terapija 1605 - Sixteenofive z Moonbootica in poklon pionirjem čikaškega housa s Stevom "Silkom" Hurleyem, Royem Davisom Jr. in DJ Skipom. Vse to pa je bilo  le ogrevanje za soboto, ki je bila razpeta med zabavo na plaži in kreativni del z delavnicami, razstavami in valilnico idej. Dvodnevno druženje je še posebno pisano pobarval didžej in producent Sharam, član z grammyjem nagrajenega dueta Deep Dish, ki je na zaključni fešti spravil v neustavljivo gibanje nepregledno množico v osrednji plesni areni.

Za podporo pri izvedbi festivala DiscoNautica – Orto Smart Music Getaway se še posebno zahvaljujemo Mestni občini Koper, vsem sponzorjem, nastopajočim glasbenikom, predavateljem in udeležencem okroglih miz. Mladim ustvarjalcem pa želimo čimveč kresanja in uspešno izvedbo idej. Na obali se spet dobimo naslednje leto, zadnjo avgustovsko soboto pa se bomo na Si.mobilovem Žuru z razlogom v ljubljanskem parku Tivoli od poletja poslovili z DJ Umekom.

 

FM|14.07.2008
« Poročila
Vsebina prispevka odraža zgolj avtorjevo osebno mnenje in ni nujno tudi uradno stališče uredništva ali celotne ekipe Psilon.org. Ponovna objava prispevka (ali le dela le-tega) je možna le z izrecnim dovoljenjem avtorja ali uredništva. Morebitne napake v prispevku so zgolj nenamerne. Ravno tako ne lektoriramo prispevkov, ki jih prejmemo s strani zunanjih sodelavcev.
facebooktwittermyspacenetlogsitetalk

Povezane vsebine

povezava

PrijavaX

Uporabniško ime
Geslo
Avtomatično me prijavi ob vsakem obisku
Če ne želite, da se shrani cookie z zakodiranimi podatki za vašo prijavo, ne obkljukajte tega polja!
Ojoj, ne spomnim se gesla!
V polje "Uporabniško ime" vnesite email, s katerim ste se registrirali, ali pa vaše uporabniško ime!
Close