Prijava Še nimaš uporabniškega imena? Registriraj se!
Psilon party photo

MAD PROFESSOR @ GALA HALA

Do zadnjega kotička polno Galo Halo je prevevalo dobro občutje. Na odru se je izza kupa sintetizatorjev in kablovja risala silhueta Professorja. Zibajoče se v ritmu je izza svojih značilnih naočnikov s pogledom švrkal po morju gumbmov, drsnikov in led diodic. Pojava se je kopala v močnih snopih odrskih luči in zlahka bi izgledalo, kot bi sintetizatotrji in Professor bili en sam organizem.


S spretnimi gibi in vajenimi potezami je sukal gumbe in urejal zvok, ki se je eklektično raztezal preko korenin reggaea, skaja, lovers rocka, duba in verjetno še kakšnih drugih žanrov. Hkrati pa je ohranjal značilno svoj izraz in skupaj s z Joe Ariwo – nekakšnim glasbenim posvojencem/vajencem -  ter brundanjem v mikrofon bolj kot razvajal občinstvo. To se je zadovoljno zibalo v ritmih in se predajalo dobremu občutk v zraku. Očitno zadovoljen je bil tudi Professor, saj je njegov nastop trajal krepki dve uri in je uprizoril dva bisa. S pravim imenom Neil Fraser je že v svojem otroštvu  kazal tako veliko navdušenje nad elektrotehniko, da je vse z njegovim nadimkom vred snov za mite in legende, ki ga obkrožajo. V svoji karieri je sodleoval z mnogimi glasbeniki glasbeniki: npr. Jah Shaka, Pato Banton, Johnny Clarke, Lee Perry in Horace Andy ter zaslovel s svojimi remiksi in sodelobvanji z Massive Attack, The Orb, The KLF, UB40, Jamiroquai, The Beastie Boys in Rancid.

Skratka, Društvo Kapa je ponovno poskrbelo za eno izmed glasbenih poslastic tokrat prednovoletne prestolnice. Upamo le lahko, da jih bo tudi v prihajajočem letu kar največ.

 

InBlack|26.12.2007
« Poročila
Vsebina prispevka odraža zgolj avtorjevo osebno mnenje in ni nujno tudi uradno stališče uredništva ali celotne ekipe Psilon.org. Ponovna objava prispevka (ali le dela le-tega) je možna le z izrecnim dovoljenjem avtorja ali uredništva. Morebitne napake v prispevku so zgolj nenamerne. Ravno tako ne lektoriramo prispevkov, ki jih prejmemo s strani zunanjih sodelavcev.
facebooktwittermyspacenetlogsitetalk

Povezane vsebine

povezava

PrijavaX

Uporabniško ime
Geslo
Avtomatično me prijavi ob vsakem obisku
Če ne želite, da se shrani cookie z zakodiranimi podatki za vašo prijavo, ne obkljukajte tega polja!
Ojoj, ne spomnim se gesla!
V polje "Uporabniško ime" vnesite email, s katerim ste se registrirali, ali pa vaše uporabniško ime!
Close