MAD PROFESSOR @ GALA HALA

Do zadnjega kotička polno Galo Halo je prevevalo dobro občutje. Na odru se je izza kupa sintetizatorjev in kablovja risala silhueta Professorja. Zibajoče se v ritmu je izza svojih značilnih naočnikov s pogledom švrkal po morju gumbmov, drsnikov in led diodic. Pojava se je kopala v močnih snopih odrskih luči in zlahka bi izgledalo, kot bi sintetizatotrji in Professor bili en sam organizem.


S spretnimi gibi in vajenimi potezami je sukal gumbe in urejal zvok, ki se je eklektično raztezal preko korenin reggaea, skaja, lovers rocka, duba in verjetno še kakšnih drugih žanrov. Hkrati pa je ohranjal značilno svoj izraz in skupaj s z Joe Ariwo – nekakšnim glasbenim posvojencem/vajencem -  ter brundanjem v mikrofon bolj kot razvajal občinstvo. To se je zadovoljno zibalo v ritmih in se predajalo dobremu občutk v zraku. Očitno zadovoljen je bil tudi Professor, saj je njegov nastop trajal krepki dve uri in je uprizoril dva bisa. S pravim imenom Neil Fraser je že v svojem otroštvu  kazal tako veliko navdušenje nad elektrotehniko, da je vse z njegovim nadimkom vred snov za mite in legende, ki ga obkrožajo. V svoji karieri je sodleoval z mnogimi glasbeniki glasbeniki: npr. Jah Shaka, Pato Banton, Johnny Clarke, Lee Perry in Horace Andy ter zaslovel s svojimi remiksi in sodelobvanji z Massive Attack, The Orb, The KLF, UB40, Jamiroquai, The Beastie Boys in Rancid.

Skratka, Društvo Kapa je ponovno poskrbelo za eno izmed glasbenih poslastic tokrat prednovoletne prestolnice. Upamo le lahko, da jih bo tudi v prihajajočem letu kar največ.

 

Avtor: InBlack

Objavljeno: