Prijava Še nimaš uporabniškega imena? Registriraj se!
Psilon party photo

Barbara Tucker

Prvi septembrski dan je na žalost ali pa na srečo ponovno vrnil naša življenja na stare tirnice in obenem zopet zagnal klubsko glasbeno dogajanje po naših klubih v notranjosti dežele. Sezono petkovih house clubbing večerov v klubu Escape je otvorila Barbara Tucker, house diva številka 1, kot je bilo navedeno na reklamnem materialu za ta večer. Poleg nje pa so se v plesno – glasbeno jesen kot tisti, ki so dajali ritem celotnemu dogajaju, zavrteli še Timmy Vegas, znan tudi kot druga polovica glasbenega dvojca Soul central, ter dva domača predstavnika dj-ske scene. Prvi se je znašel v sedlu Trouble boy, ki je glede na dokaj »zgodnjo« uro pričel svoj nastop že v presenetljivo obljudenem klubu. Proti pričakovanjem je z ozirom na ustaljeno prakso(vsaj kar zadeva zgodnejše prihajanje slovenskih obiskovalcev na tovrstne dogodke) bil nekaj pred polnočjo klub že dodobra napolnjen zabave in plesa željnih obiskovalcev. Set je bil skonstruiran z nekaj novodobnimi »dance house« melodijami, obogatenimi s primesmi ostalih elektronsko – plesnih žanrov, vodilni del pa so zavzemale kompozicije v stilu elektra in progresive-a. V podobnem slogu je nadaljeval tudi dj Boru-T z nekaj čudovitimi izleti v bolj »klubske« in »poletno« obarvane house vode. Prijetno vzdušje v klubu je v podobnem ritmu nadaljeval in stopnjeval še Timmy Wegas kot »music selector«, ki pa je pred prihodom Barbare Tucker že začel počasi mehčati zvok in kuriti obiskovalce ter jih pripravljati na nastop glavne zvezde tega večera. Vrhunec je seveda nastopil s prihodom Barbare Tucker, vokalistke in interpretinje najvišjega ranga. Že tako čudovit preplet njenih uspešnic, v instrumentalnih verzijah, izpod rok Timmya Wegasa, ustvarjajočega za gramofoni, je dokončno zaokrožil Barbarin prodoren ter impozanten vokal. Če so bili obiskovalci pred tem še nekako rezervirani in malce manj plesno intenzivni »u ritmu muzike za ples«, pa je bila slika v klubu po njenem prihodu na nekakšen improviziran oder povsem drugačna. Do tistega trenutka kar rahlo pasivnemu vzdušju je sledil rafal bliskavic na fotonapravah, temu pa bliskovita verižna reakcija med obiskovalci, ki so njen nastop ves čas spremljali z ovacijami, rokami visoko v zraku in glasno pomočjo pri prepevanju njenih skladb. Vseeno pa ni bilo vse tako popolno, zlasti za tiste z malce občutljivejšimi slušnimi organi, saj je kar nekajkrat zmotilo visokofrekvenčno zvočno valovanje v obliki nadležnega piskanja iz zvočnikov, najverjetneje posledica neusklajenosti z mikrofonom. Malce grenak priokus je dodal tudi Barbarin »le« kakšnih 3
- 4
minutni nastop, saj je bilo med publiko čutiti, da bi radi slišali še veliko več kot samo pet ali šest pesmi v njeni izvedbi. Na zabavi je bilo opaziti tudi precejšnje število pripadnikov dj-evskega ceha ter obiskovalcev, ki niso ravno najpogostejši gostje na tovrstnih zabavah in so si prišli ravno zaradi imena Barbara Tucker ogledat in poslušat ta dogodek. Vsi pa so delili skupno mnenje, da bi si želeli več bolj »poletno« obarvane house godbe, ter daljši časovni izkoristek vokalnih sposobnosti pevke, kot pa smo ga bili deležni.

Mike S.|09.09.2006
« Poročila
Vsebina prispevka odraža zgolj avtorjevo osebno mnenje in ni nujno tudi uradno stališče uredništva ali celotne ekipe Psilon.org. Ponovna objava prispevka (ali le dela le-tega) je možna le z izrecnim dovoljenjem avtorja ali uredništva. Morebitne napake v prispevku so zgolj nenamerne. Ravno tako ne lektoriramo prispevkov, ki jih prejmemo s strani zunanjih sodelavcev.
facebooktwittermyspacenetlogsitetalk

Povezane vsebine

povezava

PrijavaX

Uporabniško ime
Geslo
Avtomatično me prijavi ob vsakem obisku
Če ne želite, da se shrani cookie z zakodiranimi podatki za vašo prijavo, ne obkljukajte tega polja!
Ojoj, ne spomnim se gesla!
V polje "Uporabniško ime" vnesite email, s katerim ste se registrirali, ali pa vaše uporabniško ime!
Close