BACK ON PLASTIC@PAUL LANGLEY 16.02.2013

Po desetletju zapostavljanja v plastične diske vlitih kanalov, po katerih se je podila diamantna igla in iz žlebičkov razbirala, kar je pred tem nekdo ure in ure ustvarjal na mašinah. Cena slednjih se je vrtela po več tisoč mark za kos.
vseh svetovnih vinyl shopih.

Izdelek do katerega so prišli le tisti najbolj vztrajni, ki so se odrekli marsikateri neumnosti, je nato romal na DAT kaseti v mastering studijo v kakšno drugo državo, kjer so izdelek pripravili za vrez v matrico. Že v tretji državi vrezana matrica je nato romala na drug konec sveta v tisk, od koder so se privrteli vsem dobro znani vinyli. Ti pa svoje poti do poslušalca še zdaleč niso končali, saj so bili iz tovarne zopet poslani v naslednjo državo, kjer je bila distribucijska hiša. Od tu pa so se ploščki razpošiljali po vseh svetovnih vinyl shopih.

Ne omenjajmo čara, ki ga je imel deeyajevski športni dan v record shopu. Najbližji record shop je bil lahko oddaljen tudi po več ur. Športni dan se je zavlekel od ranega jutra vse tja pozno v noč. Vse to samo z razlogom, da se strese plesišče kluba, v katerem so zaplesali vsi tisti, ki se jim niti sanjalo ni, kako poteka proces od možganov umetnika preko vinyla do ušes poslušalca.

Kaj vse smo zanemarili z digitalizacijo tega procesa v katerem so bili vključeni razni mojstri zvoka, ki so poskrbeli, da se je zvočni zapis znašel na kosu plastike. Ne omenjajmo kako smo se šele polenili, ko smo začeli na nastope nositi laptope, ali še huje usb ključke. S tremi grami smo zamenjali 30kg muzike, začeli buljiti v ekrane, pozabili smo na poslušalce in ob hiper produkciji na kvaliteto in trud, ki ga je vložil DJ v svojo kariero.

 

Zaradi vsega zgoraj naštetega smo se v klubu EUPHORIJA odločili, da z večeri BACK ON PLASTIC povrnemo čar in sloves legendarnemu VINYL-u. Rezident večerov bo eden bolj veščih jahalcev plošč pri nas. DJ PSIHO bo s skrbno izbranimi gosti večerov poskušal pričarati tisto pravo techno vzdušje, ki ga Slovenija tako zelo pogreša. Letz rock tha house!

 

Avtor: Xena

Objavljeno: