RADIO TERMINAL SE PREDSTAVLJA

Zgodovina pravi, da je prvi internetni radio zaživel leta 1994 v Seattlu, medtem ko je v novi zgodovini zapisano, da se je februarja 2012 na www prižgal Radio Terminal. Dobil je končnico .si in začel oddajati pod krinko “beta testno oddajanje”.

Široko območje interneta je od letos bogatejše za Radio Terminal, ki ponuja sveže in skrbno izbrano domačo in tujo glasbo, gostujoče mikstape in oddaje. Zdaj, ko se je uredništvo preselilo v nove prostore, je zrel, da se predstavi širšemu občinstvu in se uvrsti na seznam rednega dnevnega klika poslušalcev dobre glasbe. V oktobru bodo na radiu zaživele številne oddaje, nekaj ur vodenega programa, intervjuji in nagradne igre, ki bodo še okrepile vez z družabnimi omrežji kot so Facebook, Twitter in Pinterest.

 

Tomaž Pezdirc, idejni ustanovitelj in glasbeni urednik Radia Terminal, je ob tej priložnosti povedal: “Temelj pionirsko pilotskega terminala je interakcija. Omogočiti priložnost predvsem mladim, da pripravljajo mikstejpe, oddaje, pišejo tekste. Vse temelji na entuzijazmu in predanosti glasbi, kar ravno ni pogosta praksa v Sloveniji. Razvijamo se v smeri tehnoloških trendov internetnih radijskih postaj v pozitvni sinergiji s trendi v glasbi.Terminal ne vrti hitov, ampak jih za vas odkriva, v smislu sugestije in urbane kulture. Namenjen je prav vsem, ki gojijo afiniteto do nove muzike, pa nimajo časa za njeno odkrivanje.” Žiga Klančar, glasbeni urednik Radia Terminal pa dodaja: “Terminal stavi predvsem na novosti, je pa v svojem formatu precej starinski, saj daje na prvo mesto glasbo, kar drugim radijskim postajam ni več prioriteta.”

 

Radio Terminal že štiri mesece ponuja oddajo Selector, katero v originalu zakrivi British Council, za pripravo oddaje v slovenskem jeziku pa direktno iz Londona skrbi Matjaž Ambrožič.

“Selector prinaša svežo novo glasbo iz Velike Britanije. Ker je Radio Terminal nekaj svežega in novega v Sloveniji, ter z visoko profesionalno ekipo nakazuje nove trende in nagovarja drugačen tip publike, smo jih izbrali za partnerja,” je povedal James Hampson, direktor British Councila v Sloveniji.

 

Ekipa se bo v studiu sveže pobarvanih oranžnih omar na Trgu Prekomorskih brigad 1 javnosti predstavila že 21. septembra v sklopu 3. obletnice Kina Šiška. Simon Kardum, direktor CUK Kino Šiška je o sodelovanju z radijem Terminal povedal: “Podobni koncepti, istovrsten estetski okus, komunikativnost. Vsekakor pa odprtost do novega. Včasih neznanega, včasih komaj znanega, včasih celo zelo znanega.”

 

#vsekarmoratevedeti o @radioterminal:

 

§najdete na www.radioterminal.si

§stran prirejena za mobilnike: http://m.radioterminal.si

§Facebook: http://www.facebook.com/RadioTerminal,

§Twitter: http://twitter.com/radioterminal

§8tracks: http://8tracks.com/radioterminal

§android app: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dz0ny.radioterminal&hl=en

 

Avtor: Bojan Rojko

Objavljeno: