ECO Festival 2012

Eden izmed najbolj odmevnih plesnih dogodkov v Sloveniji se ponovno vrača med nas – tokrat v še večji, še glasnejši in še bolj nori različici kot do sedaj.

ECO festival bo letos potekal že 4. leto in tako kot smo bili vajeni do sedaj, bo tudi tokrat postregel s številnimi gosti iz tako rekoč celotnega Sveta. Med vsemi izvajalci, ki se bodo predstavili v 3 dneh festivalskega dogajanja, velja vsekakor izpostaviti enega izmed najboljših producentov zadnjih 30 let, Italijana Maura Picotta, poudariti pa je potrebno, da je celoten spisek gostov zelo dolg – na njem boste zasledili velikane elektronske glasbe kot so Cristian Varela, Marco Bailey, Oscar Mulero, Gayle San in mnoge druge. To je edini slovenski elektronski dogodek, ki ponuja tako številčno zasedbo svetovno priznanih zvezd na enem mestu in event, ki so ga nekateri tuji mediji okronali kar za glavniplesni dogodek v tem delu Evrope.

Na dogodku si boste lahko ogledali tudi plesne, akrobatske in teatralne predstave profesionalnih ekip, ki vas zagotovo ne bodo pustile ravnodušne. Kot se za elektronski dogodek spodobi pa ne bodo manjkali niti mogočni svetlobni efekti in laserske predstave – organizatorji letos obljubljajo ogromno izboljšav na tem področju in spektakel, ki vas bo navdušil.

ECO festival poleg različnih prizorišč z elektronsko glasbo ponuja tudi kampiranje za vse obiskovalce, program pa poteka tako podnevi kakor tudi ponoči. Dogajanje v kampu je popestreno z raznimi športnimi in zabavnimi igrami, delavnicami, bazeni, tržnico namenjeno mladim in še mnogimi drugimi aktivnostmi. Poseben čar festivalu daje tudi sama lokacija prizorišča, katera je postavljen globoko v neokrnjeno naravo, daleč od mest in vasi.

Festival, ki v prvem avgustovskem vikendu ponuja pester glasbeni in zabavni program, je doživel velik sloves tudi v tujini, saj se gaje v preteklih letih udeležilo več sto mladih iz Španije, Francije, Nemčije, Avstrije, Italije, Hrvaške, Srbije in še mnogih drugih evropskih držav.

ECOfestival je v preteklih letih poleg tisočih obiskovalcev navdušil tudi legende glasbene scene – eden izmed največjih techno DJ-jev vseh časov, t.j. Cristian Varela, je po nastopu na ECO festivalu 2011 izjavil: »Eden izmed najlepših eventov kjer sem kdajkoli nastopal«. Če vzamemo v zakup, da je Cristian v več kot 20 letih nastopal na vseh največjih in najpomembnejših festivalih in klubih širom celotnega planeta, da je vrsto let rezident klubov na Ibizi ter da spada med DJ-je z največjim številom prestižnih nagrad, potem je jasno, da ECO festivala vsekakor ne smete zamuditi. To je zagotovo dogodek, ki ga boste pomnili še mnogo časa in dogodek, ki vas bo ob prvem obisku tako navdušil, da boste postali redni gosti ECO festivala!


Avtor: ECOFest

Objavljeno: