Electrix predstavljajo novo skladbo 'Hotel Mama'!

Med največje težave mladih, poleg zaposlitve, spada rešitev stanovanjske problematike. Mladim so stanovanja cenovno težko dostopna tako za nakup kot tudi za najem. Ob vsem tem so mladi pogosto deležni neurejenih najemnih razmerij in kršenja osnovnih pravic s strani najemodajalcev.
Statistika kaže, da kar 67,9 odstotka mladih, starih od 18 do 34 let, v Sloveniji živi pri svojih starših, kar našo državo uvršča na drugo mesto med državami EU-27.

Po statistiki za mlade moške pa smo Slovenci s 74,8 odstotka celo na prvem mestu. Vse večja odvisnost mladih od staršev ne prinaša pozitivnih učinkov ne mladim ne državi. Mladi, ki živijo pri starših, ne poznajo neodvisnosti in se težje ali kasneje naučijo skrbeti zase, tisti pa, ki se odselijo in živijo samostojno pa imajo več finančnih težav ali težave z najemniškim razmerjem in podobno.

Vso to statističnofrustracijo so Electrix na hudomušen način izlili v novi singel Hotel Mama, ki so ga tudi tokrat v celoti sami sproducirali, uglasbili in napisali. Pri snemanju jim je na pomoč priskočil Nikola Klavžar (Bunker Sound Studio), za spremljevalne vokale sta poskrbeli Nataša Trček ter Nives Jereb,za fotografije pa Jani Peternelj. Za hrano in pijačo ter streho nad glavo pa gre zahvala Mamam.

Electrix boste v živo lahko ujeli 1. julija v Mariboru, na Festivalu Lent!


Avtor: Dallas

Objavljeno: