Slovenski projekt TopDeejays odlično sprejet

Pred približno tednom dni je majhna ekipa slovenskih navdušencev nad elektronsko glasbo lansirala globalno bazo DJ-jev pod imenom TopDeejays.com. V enem tednu je stran obiskalo že več kot 30.000 različnih obiskovalcev iz kar 120 držav.

V samo enem tednu delovanja je brez kakršnega koli oglaševanja spletno mesto obiskalo več kot 30 tisoč oboževalcev elektronske glasbe, ki so v bazo samoiniciativno dodali do 200 novih DJ-jev na dan.
Kaj je sploh bistvo projekta TopDeejays.com?

»Elektronska glasba se je v zadnjih nekaj letih s stranskega vhoda premaknila do glavnih vrat svetovne glasbene industrije in počasi jemlje primat nekdaj uspešnejšim žanrom. Bliskovit razvoj zvrsti je med največje svetovne zvezde že dvignil nekatere DJ-je, spet drugi pa se še vedno trudijo postati prepoznavni. S projektom želimo zgraditi največjo svetovno bazo DJ-jev ter v njej zbirati podatke o njihovi priljubljenosti na družbenih omrežjih ter oboževalcem ponuditi njihove zadnje izdaje, videoposnetke in povezave do trgovin, kjer se njihova glasba prodaja.« je za naš medij izjavil idejni vodja projekta.

DJ-ji so razvrščeni po žanrih, državah in družbenih omrežjih, njihovo zaporedje pa določa število oboževalcev na posameznem družbenem omrežju, pri splošni lestvici pa so ustvarjalci projekta število uporabnikov različnih družbenih omrežij združili v enotni merski enoti, ki so jo poimenovali TDJ točka.

Ekipo je naval presenetil, zato so morali čez noč najeti dodatno delovno silo, da so bili kos poplavi novih vpisov, saj lahko v bazo manjkajoče DJ-je doda vsak obiskovalec. Navdušeni so tudi nad odzivom strokovne javnosti, saj pohvale prihajajo iz vseh koncev sveta ter s strani priznanih založb in izvajalcev. Po besedah vodje tima jih pohvale še bolj motivirajo in ženejo razvoj – zagotavlja, da so šele na začetku in da jim idej ne manjka.


Avtor: Topdeejays

Objavljeno: