Marco Bailey u Sarajevu u Domu mladih

Dom mladih / Centar Skenderija Sarajevo u saradanji sa agencijom „Razvojni koncept“ Vam ponosno predstavlja jednog od najboljih i najtraženijih belgijiskih i svjetskih techno DJ-eva.

Marco Bailey je rođen je 1970. godine u Belgiji, gdje 1988. godine počinje karijeru DJ-a. Sa produkcijskim radom započinje nešto kasnije (1994) - izdanjem za produkcijsku kuću Bonzai.Prvi uticaji poveli su ga ka vodama funka i hip hopa, da bi se na kraju potpuno realizovao kao techno DJ. Vlasnik je labela „Session“. Zajedno sa Cristianom Varelom osnovao je Pornographic Recordings.Već par puta imao je priliku izdavati za poznati "In Tech" label, što je Carl Cox osobno tražio od njega.

Njegov neosporni kvalitet potvrđuje činjenica da se njegova izdanja redovno pojavljuju na track listama najpoznatijih svijetskih DJ-eva. Marco je također osnivač MB Elektronics & MB Selektions, u okviru kojih izdaje produkciju artista: Adam Beyer, Umek, Ben Sims, Smith & Selway, Claude Young, Cristian Varela, Redhead, Axel Karakasis, Takaaki Itoh, itd. Nastupao je u najpoznatijim klubovima širom svijeta i nazobilazna je figura na najvažnijim mega eventima:„Mayday", "I Love Techno", "Nature One", itd.

Marco Bailey : "No nonsense, just great music. Techno is pure energy. Giving you one hundred percent to make people feel good. Keep an open mind and youll get the proper respect."

Pored Baileya na partiju će nastupati i domaći dj-evi: Focho (Resident DJ Doma mladih), Wedran (Triptonite, Dom mladih) i Sharky (Club 24). A warm up će raditi Faris D vs Irvin (back to back)


Avtor: Skenderija

Objavljeno: