Martin Solveig na Gospodarskem razstavišču

Martin Solveig je francoski glasbenik, pevec, didžej, filmar, igralec, producent in založnik, ki najraje meče denar z lopato skozi okno za svoje odbite, zabavne ter znanih glasbenikov in športnikov polne videospote.

Je tudi glavni producent težko pričakovanega novega Madonninega albuma M.D.N.A, vključno z nosilnim singlom Give me all your lovin, slovi kot teniški navdušenec in največji promotor naglavnih športnih trakov ter belih športnih hlačk po Björnu Borgu. Predstavlja se kot sramežljivo zmedeni ljubezenski ekscentrik, a v resnici je g. Hladenkotšpricer aka mr. Supercool. Velja omeniti še, da je Martin avtor petih albumov in hitov kot so "Hello", "Ready 2 Go", "Big in Japan", "Boys & Girls", "Cabo Parano", "Rejection", "Jealousy", "Something Better", "Madan", "Rocking Music" in "Everybody". Njegova glasba se tudi danes, ko je nihče več ne kupuje, prodaja v milijonskih nakladah. Paradoks? Ne. Dejstvo!

Kultni video z več kot 42 milijoni ogledov!
Vitez umetnosti oziroma nosilec prestižnega odlikovanja Francoske Republike Chevalier des arts et des lettres nikoli ni bil le eden mnogih superzvezdniških didžejev. Ne, Martin je preprosto preveč kul, da bi ga zminimalizirali na še enega zvezdnika za gramofoni. Igra v čisto svoji ligi, v kateri se srečujeta glasba in film. Že vse od vzpona kultnega pariškega krožka Africanism kaže izjemen glasbeni občutek, v njegovem zvoku se elektronika na samosvoj način meša s kitarami in glasbo sveta. Kako ne, saj je odrasel ob glasbi Princa, Lennyja Kravitza, Stevia Wonderja pa tudi Serga Gainsburga in Salifa Keita, s katerim sta posnela legendarni afro-disko hit "Madan". A to je zgodovina. Z zadnjim albumom "Smash", ki je že navrgel hite "Hello", "Ready 2 Go" in "Big in Japan", je namreč Martin postal ne le eden najbolj iskanih glasbenih ustvarjalcev in izvajalcev na svetu, izjemen prispevek k popkulturi je tudi njegova, v trenutku izdaje kultna video trilogija Smash, v kateri osvajata svet z vedno iznajdljivim managerjem Lefaillom.

Prvi del je nastal med znamenitim teniškim turnirjem na Roland Garrosu, v katerem sta se v teniškem dvoboju spopadla s kolegom Bobom Sinclarom, asistirali pa so tudi Gaël Monfils, Mathilde Johansson in Novak Djoković. Video je dosegel rekordno gledanost, saj se ponaša z 42 mio ogledi na youtube. Drugi del je posnel in zapel pred 80.000 navijači na Stade de Francu, med nogometno tekmo Francije z našimi kockastimi sosedi. V tretjem pa je osvojil še Japonsko. Menda pa se bo zgodba že v kratkem nadaljevala v Avstraliji. Ja, res bi bil že čas za še en del Solveigovih in Lafaillovih dogodivščin!

No, zdaj veste, kaj za prihajajočo pomlad kuhajo črni poniji. Izberite le še svoje najljubše teniske, športne modrčke, znojne trakove in napnite mrežo na loparjih. Prvi servis pade v četrtek 26. aprila ob 21.00 na Red Spring Partyju!



Avtor: Black Pony

Objavljeno: