Maya predstavlja novo ploščo

Maya je začela svojo glasbeno pot že v rani mladosti. Prvi glasbeni projekt je nastal v sodelovanju z Vanjo Vregom, članom zasedbe Garbage Enemy. Že takrat so pripravili material, ki naj bi bil na njenem debitantskem albumu, a čas za izdajo prvenca ni dozorel. Luč sveta je ugledala le pesem '' Sexy Music'', za katero je posnela tudi videospot.

Konec leta 2001 je izdala prvenec Taka kot sm, ki je nastal v sodelovanju z Janijem Hacetom in Iztokom Turkom. Tokrat se prvič zares preizkusi kot avtorica skladb, besedil in na koncu zaplava tudi v produkcijske vode, saj je z Iztokom Turkom sodelovala pri končni zvočni obdelavi. Plošča je označena kot prvi slovenski RNB in soul izdelek. Album je izšel v samozaložbi Škuc Ventilator.

Svoje glasbeno udejstvovanje je podkrepila s sodelovanjem in nastopanjem z glasbeniki skupine Elevators.

Vzporedno s promocijo svojega albuma se pojavlja kot gostja na različnih elektronskih projektih Dj Sharka (“First Time”, “Never Let It Go”, “Supersticious”, “Keep On Movin”) in Dj Umeka (“A Day Under The Sun”). Pesem A Day Under The Sun je izdala nemška založba in so zanjo posneli tudi videospot.

Na podelitvi Viktorjev leta 2002 predstavi drumnbass verzijo pesmi Taka kot sm , ki je nastala v sodelovanju s hrvaškim raperjem El Bahatteejem.

Leta 2005 se je na svoji poti srečala z ekipo RDYO, s katero je sodelovala na treh kompilacijah “Sladica” (“Taka kot sm”, “Si želim”, “Bad Girl”). Kompilacije je izdala založba Tetris.

Leta 2006 je glasbeno sodelovala z Otom Pestnerjem pri skladbi “Are You Sure”, za katero je tudi napisala tekst.

Leta 2007 so jo povabili k projektu “Prava Princeska”, za katerega sta z Igorjem Vičentičem naredila skladbo “Mila Neučakana”. Projekt je izdala OKA, otroška knjiga Ljubljana. Od takrat pa vse do danes se Maya veliko posveča tudi gledališču. Tako naprimer sodeluje v mjuziklu “Kabaret” v produkciji gledališča MGL.

Med drugim pa se je leta 2007 začela posvečati tudi svojemu novemu projektu, svoji drugi plošči. Sodelovanje z Janijem Hacetom se nadaljuje, a vendar sta za večinski del projekta kot avtorja in aranžerja odgovorna Maya in Igor Vičentič. Na albumu je mogoče zaslediti kar nekaj sodelovanj, tako z domačimi kot tudi s tujimi glasbeniki.Primesi elektronike, soula, funka, acid jazza in hip hopa, ki se zlivajo v fuzijo sodobnega zvoka, pričajo o kreativni dejavnosti mladih ustvarjalcev na slovenskem področju.

V sredo, 22. 2. 2012 ob 21.00 bo v klubu Cirkus v Ljubljani koncert Maye z 10-člansko skupino. Maya bo poleg materiala z nove plošče predstavila tudi novi single z naslovom “Jst bom tle” z albuma “Čas za nas”, ki ga je izdala pred nekaj meseci in ga pospremila s promocijskim koncertom v CUK Kino Šiška. Koncert je bil s strani njenih oboževalcev zelo dobro obiskan, zdaj pa se je pevka odločila, da album predstavi tudi medijem. Pred koncertom bo zbrane zabaval DJ Ubu (Radyoyo).

Zasedba šteje 10 članov, med njimi pa so številni domači vrhunski (tudi jazz) glasbeniki: Žiga Kožar (bobni), Robert Jukič (bas kitara), Blaž Korez (tolkala), David Jarh (trobenta, krilnica), Igor Vičentić (Rhodes, klaviature), Tonč Feinig (Hammond orgle, Rhodes, klaviature), Teo Collori (kitara), Ana Bezjak (vokal), Karin Zemljič (vokal) in Katja Koren (vokal).

Cena vstopnice je 10€, kupiti pa jo je možno tudi v predprodaji:
Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor), Vstopnice.com - Ekopool Celje, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, blagajna Hale Tivoli


Avtor: Agencija Antonov

Objavljeno: