Fitness za DJe in glasbenike

Novost pri nas je vadbeni program, ki je namenjen vsem glasbenikom, predvsem pa bobnarjem. Bobnar Marko Soršak-Soki, ki je leta 2009 med bobnanjem utrpel hujšo poškodbo roke, je po raznih neuspelih poizkusih le našel način, kako se izogniti bolečinam in morebitnim novim poškodbam.

Posluh je našel vmariborskem fitnes klubu Forma. Skupaj s trenerjem Mirom Jerencem sta testirala vaje in razvijala program, ki je prinesel želene rezultate. Cilji, ki sta jih dosegla, so občutno povečana Markova hitrost, moč, vzdržljivost in koncentracija. Vsi ti dejavniki so tudi pripomogli k boljšemu bobnanju. Bobnanje in odrski nastop sta fizično naporna, v primeru profesionalnega bobnanja pa so tu še daljše turneje, pomanjkanje spanca, veliko prepotovanih kilometrov, neredna prehrana in še kaj. Vse to zahteva od profesionalnega bobnarja, da veliko pozornosti nameni psihofizični kondiciji.

Namen fitnesa je ozavestiti glasbenike, da je fizična aktivnost v tem poslu več kot dobrodošla. Vsekakor je bolje poskrbeti za preventivo kot kurativo.

V septembru so v okviru brezplačne akcije v fitnes studiu Forma zainteresirani javnosti predstavili vaje pod strokovnim vodstvom trenerjev fitnesa. Vadbe se je udeležil tudi vsem poznan slovenski bobnar in maneger Aleš Uranjek.

Več informacij o samem fitnes programu dobite na spletni strani www.sorsak.com oziroma www.fitnesforma.com, kjer si lahko ogledate tudi promocijski video, ki ga je režirala mlada in uspešna režiserka Tina Istenič, ki je sodelovala v video produkciji skupaj z Elvis Jackson, Tide, Matjažem Jelenom, Urško Majdič, Rokom Golobom in Omarjem Naberjem ter mnogimi drugimi.

Ustvarjalci fitnes programa za bobnarje se že veselijo vaših vprašanj, mnenj, morda tudi problemov, ki bi jih skupaj lahko rešili. Sokija in ekipo fitnes studia Forma lahko kontaktirate na email naslovu info@fitnesforma.com.


Avtor: FF

Objavljeno:



Priponke