ECO festival 2011 – The winter's tale

Eco festival se po treh uspešnih sezonah seli v štajersko prestolnico, kjer bodo ljubitelji elektronske glasbe imeli priložnost prisluhniti glasbenim ustvarjalcem svetovnega formata. V mariborski Festivalni dvorani Lent bo 26. novembra Eco festival predstavil premiero zimske različice poimenovano The winter's tale.

Eco festival je v minulih letih zaslovel kot prava uspešnica elektronske glasbene scene in postal ena izmed najbolj priljubljenih poletnih destinacij za mlade. Slednje dokazuje dejstvo, da se je na letošnjem dogodku zbralo več kot 4.000 mladih, med katerimi je bilo približno 600 gostov iz Avstrije, Španije, Francije, Italije, Nemčije, Hrvaške, Bosne in Srbije, kar postavlja Eco festival med vodilne festivale v Sloveniji in med dogodke, ki v tujini dosegajo največjo prepoznavnost.

Eco festival bo svojim oboževalcem premierno predstavil zimsko izvedbo dogodka The winters tale 26. novembra 2011 v Festivalni dvorani Lent (Maribor). Dogodek, ki bo v nasprotju z njegovo primarno lokacijo, t.j. neokrnjeno naravo, preseljen v povsem urbano okolje, pa vsekakor ne bo razočaral številnih obiskovalcev. Slednji bodo lahko prisluhnili izvajalcem, ki spadajo v sam vrh svetovne elektronske glasbene scene. Tako bo v Mariboru svoje ritme premierno predstavil prvi mož brazilske plesne glasbe Dj Murphy, pridružila pa se mu bodo še ostala velika imena svetovnih zabav med katera spada Eric Sneo (Nemčija), Industrialyzer (Portugalska) in Michal Poliak (Češka), manjkal pa ne bo niti najuspešnejši štajerski producent Dj Reaky.

Kot se za pravi event spodobi, je pomembna svoja zgodba. Eco festival temelji k edinstvenosti in le to bo ponovno dokazal. Zimsko pravljico nam bodo namreč poleg LED zaslonov in mogočnih 3D laserjev uprizorili nastopi skupin profesionalnih plesalcev, žonglerjev in akrobatov v skorajda že teatralnem prikazovanju zimske pripovedi. Posebni efekti pa nam bodo pričarali zimske viharje, spokojno sneženje in še marsikaj, kar bo obiskovalcem predstavilo naravo v njeni najbolj hladni varianti. To bo tudi prvi dogodek v Sloveniji, kjer bodo uporabljeni posebni efekti, ki se sicer uporabljajo pri filmski produkciji in v gledališčih.

Navsezadnje pa organizatorji ne pozabljajo prvotnega razloga izvora Eco festivala, kateri je ekološko osveščanje mladih. Tokrat bo Eco festival predstavil idejo o prihodu na prireditev z javnim prevozom. Na ta način se želi izpostavit malenkosti vsakdanjega življenja, ki pripomorejo k ohranjanju narave in njenih virov.

Spoznajte moč snežnih viharjev in lepoto snežne spokojnosti ter zaplešite z ledeno kraljico!


Avtor: Eco

Objavljeno: