Prijava Še nimaš uporabniškega imena? Registriraj se!
Psilon party photo

Torul - nova plošča

Po uspešnem singlu "Try", ki je spomladi v Evropi požel kar nekaj zelo dobrih kritik, visoko kotiral na specializiranih lestvicah, na uradni nemški lestvici alternativnih singlov (DAC) pa priplezal vse do 4. mesta in pustil za seboj velikane, kot so Depeche Mode, In Extermo, Ladytron, Alphaville in Human League, predstavlja slovenska skupina Torul video za skladbo "In Whole", ki bo 2. septembra izšla pri nemški založbi Infacted na dvojnemu singlu "Partially Untamed".

Konec meseca pa bo prav tam izšel tudi težko pričakovani Torulov drugi album "In Whole". Pri nemških glasbenih revijah Sonic Seducer in Zillo, kjer so že imeli priložnost preposlušati nove skladbe, so pokazali precej naklonjenosti novi Torulovi plošči, Zillo je skorajšnji izzid albuma pospremil tudi z objavo velikega dvostranskega intervjuja s skupino. Jeseni se fantje spet vračajo na koncertne odre v širši regiji, datumi pa bodo med drugim objavljeni na uradni spletni strani skupine www.torul-recordings.net, kjer si lahko ogledate tudi oba videospota s prihajajoče plošče.

OZADJE
Borut Bernik alias Torul je eden prvih slovenskih pionirjev elektronske glasbe, kot producent in didžej pa se pojavljal na domači in tuji sceni že vse od leta 1992, v zgodnjem obdobju pa je sodeloval z Alešem Čačovičem - Alenio (Clox, Clockworx, Clock Device, Channel Klirr). Prvenec Drive EP (Clox) je leta 1995 izdal pri založbi Matrix Music, pojavil pa se je na večini ključnih domačih elektronskih kompilacij, kot so "Code386" (Clokworx: "Friday night mania", "On your mind", "Green & yell"), "Aktive Matrix vol 1.0" (Clox: "Krash site", "Koversada"), "Aktive Matrix 2.5" (Torul: "Alt-Tab"), "Trans Slovenia Express vol. 2" (Torul: "Its more fun to compute") pa tudi na šestih uradnih kompilacijah iz serij "Love Parade", "Mayday" in "Electric Kingdom". Deloval je še pod imenoma Calvin Minera in Maat Pillar, kot Torul pa ustvarja od leta 1999. Od tedaj je izdal dober ducat samostojnih vinilnih izdaj pri uglednih tujih založbah, kot so Force Inc, Low Spirit, UCMG in Thule Musik, vse pa so spremljale dobre recenzije v nemških in angleških glasbenih revijah.

TORUL – SKUPINA!
Po kreativni osamosvojitvi je Torul močno osvežil svoj zvok, saj ga je iz alternativne klubske elektronike potegnilo v bolj vokalno, elektro in sint-pop produkcijo. V novi zvočni podobi je debitiral že leta 2002, s singlom "Waterproof Theme", ki se je ob podpori legendarne berlinske založbe Low Spirit odlično prijel predvsem v Nemčiji, zato ne preseneča, da je letos ponovno izšel v paketu svežih remiksov. Še pomembnejši za formiranje skupine Torul pa je bil lanski izid prvega albuma "Dark Matters", s pevcem Mitjo Šedlbauerjem - Shedyjem, ki je skoraj brez promocije še več zanimanja kot doma zbudil pri kar nekaj močnih tujih založbah in Torulu prinesel pogodbi z nemško založbo Infacted in tamkajšnjo booking agencijo Contribe.

Torul je ob izidu albuma "Dark Matters" okoli sebe zbral tudi glasbeno zasedbo, v kateri je zaradi obveznosti Shedyja medtem zamenjal še en izvrsten pa tudi zelo karizmatičen pevec, Jan Jenko, tretji član benda pa je kitarist in klaviaturist Borut Dolenc. Skupina je bila izvirno mišljena le za izvajanje živih nastopov, a so se fantje dobro ujeli in poleg vaj za nastop tudi aktivneje sodelovali pri ustvarjanju prihajajočega drugega albuma "In Whole", ki je sicer avtorsko prevdvsem Torulov izdelek, obenem pa tvorijo tudi jedro svoje hišne mikro-videoprodukcijeske skupine DIY Initziative.

Skupina Torul se po nizu koncertov v Sloveniji, Srbiji in Nemčiji ter studijskem premoru že pripravlja na nove nastope, ki bodo podprti tudi z videoprojekcijami. Torul pa se kot DJ Torul Torulsson vrača tudi za klubske mešalne mize. Novi DJ-set bo zgradil na dvajsetletnih izkušnjah, ki jih je nabiral od Reykjavika do kultnega berlinskega kluba Tresor, žanrsko bo še bolj raznolik in plesen kot njegova avtorska glasba, klasično mešanje glasbe pa bo nadgradil z ustvarjanjem mash-upov v živo.

Več slik

Video

EEMM|29.08.2011
« Novice|PR|Music|DJ
Vsebina prispevka odraža zgolj avtorjevo osebno mnenje in ni nujno tudi uradno stališče uredništva ali celotne ekipe Psilon.org. Ponovna objava prispevka (ali le dela le-tega) je možna le z izrecnim dovoljenjem avtorja ali uredništva. Morebitne napake v prispevku so zgolj nenamerne. Ravno tako ne lektoriramo prispevkov, ki jih prejmemo s strani zunanjih sodelavcev.
facebooktwittermyspacenetlogsitetalk

Povezane vsebine

povezava

www.torul-recordings.net

PrijavaX

Uporabniško ime
Geslo
Avtomatično me prijavi ob vsakem obisku
Če ne želite, da se shrani cookie z zakodiranimi podatki za vašo prijavo, ne obkljukajte tega polja!
Ojoj, ne spomnim se gesla!
V polje "Uporabniško ime" vnesite email, s katerim ste se registrirali, ali pa vaše uporabniško ime!
Close