Blueroom predstavlja Techno after session

Po uspešnem lanskoletnem večeru, ki je bil v tem terminu z dobrim DJ Sputnikom, se letos obeta še boljši after večje prireditve, ki bo v ljubljanskem Tivoliju. DJ Sputnik je svojo strast do glasbe začel razvijati z igranjem klavirja in pri petnajstih letih je že začel vrteti plošče. V 90ih letih je začel vpeljevati komercialne house zvoke v svoje rodno mesto, Trst. Kmalu je postal rezident v klubu Matt in se nato preselil v Vertigo, vedno pa je ostal zvest Trstu.

Svoj glasbeni stil je iz housa in new-wave-a začel usmerjati v progressive. Eden ključnih momentov v njegovi karieri je bil leta 1996, ko je v Sloveniji zrasla klubska scena – rodila se je Ambasada Gavoli in Sputnik takoj postane rezident ter se usmeri v techno glasbo skupaj z ostalima rezidentoma Valentinom Kanzyianijem in Umekom.

Tako ogreva množico pred najboljšimi svetovnimi DJ-i (Sven Vathom, Jeff Millsom, Richie Hawtinom) in hkrati izpopolnjuje svoj zvok in glasbeno kulturo. Njegovo ime postane sinonim za techno sceno in Sputnik postane stalni gost najboljših klubov po celi Evropi. Dandanes so njegovi seti na meji z house zvokom usmerjeni v techno elektro vode z mnogimi vložki glasbe iz 70ih in 80ih let, vedno pa je pozoren na odzive publike. DJ Sputnik se v zadnjem času izpopolnjuje tudi v svetu produciranja in remiksiranja.

Družbo za gramofoni mu bo tokrat delal DJ Devious


Avtor: Blueroom

Objavljeno: