Desetič OUT nasilju na desetem Žuru z razlogom

V soboto, 27. avgusta 2011, bo ob prvi okrogli izdaji Žura z razlogom glasba že desetič nastopila s poslanstvom premagovanja ravnodušnosti do nasilnega vedenja in družbeno nesprejemljivih dejanj med mladimi. V Ljubljanskem parku Tivoli bodo obiskovalci pod že tradicionalno taktirko plesnih elektronskih ritmov DJ Umeka lahko dokazali, da je NASILJE OUT in z vstopnino z namenom v višini 1 evra vnovič pokazali, da si pred tematiko nasilja ne zatiskajo oči.

Žur z razlogom dokazuje, da lahko glasba in dobrodelnost hodita z roko v roki. DJ Umek bo tako že sedmo leto zapored pričaral brezskrbno elektronsko ekstazo, ki bo ORTO generacijo ponovno opomnila, da ima lahko tudi zabava širši družbeni učinek. Slovenski DJ, ki je letos prejel prestižno nagrado komisije Beatport Music Awards kot izvajalec leta, bo zadnjo počitniško soboto v avgustu popestril s poletnimi zvoki mondenega tehna iz priljubljene Ibize, kjer bo gostoval tudi letošnje poletje. Dogajanje v parku Tivoli se bo začelo že ob 16.00, prvih 1.000 obiskovalcev pa bo na vhodu prejelo tudi darilo – brezplačni CD DJ Umeka.

V ritmu trendovske elektronike bo Žur z razlogom ostal zvest svojemu poslanstvu ustvarjanja in širjenja uspešne zgodbe osveščanja mladih o problematiki nasilja. Vstopnino na Žur z razlogom predstavlja donacija v višini 1 evra, katero lahko obiskovalci prispevajo prek poslanega sporočila SMS s ključno besedo BELIOBROC na 1919 ali prek portala Vodafone live!. Donacija je omogočena skozi vse leto, povratno sporočilo SMS pa je hkrati vstopnica na Žur. Vstopnino z namenom bo možno vplačati tudi na samem prizorišču dogodka.

Vsa zbrana sredstva bodo tudi tokrat namenjena društvu Beli obroč Slovenije za opremo prijaznih sob za zaslišanje otrok, ki so bili žrtve kaznivih dejanj. V vseh letih so ORTOvci skupaj s Si.mobilom in partnerji dogodka skozi zabavo za sovrstnike v stiski zbrali preko 172.000 evrov. Od tega je bilo samo na zadnjem, 9. Žuru z razlogom, ki se je odvijal maja 2011 v Mariboru, zbranih preko 23.000 evrov donacij.

 

Uroš Umek je DJ in producent svetovnega formata, ki osvaja množice s svojim zvokom že skoraj dve desetletji v katerih je postal sinonim za slovenski tehno glasbeno sceno. Tekom njegove glasbene kariere so se nominacije in nagrade kar vrstile, v letu 2011 pa je bil ponovno nominiran na prestižnih Beatport Music Awards, kjer je tudi zmagal kot najboljši artist po izboru Beatporta.

Številne Umekove izdaje na 1605 in drugih renomiranih svetovnih založbah, ki tolčejo po vrhovih tehno in tech-house lestvic in številni že potrjeni nastopi v letu 2011 - med njimi ponovna rezidenca v legendarni Ibizi, kjer bo Carl Cox praznoval 10. obletnico večerov Revolution, le še potrjujejo Umekovo trdno usmerjenost k cilju – producirati in izbirati najkvalitetnejše glasbene izdelke, ki izstopajo iz množice in približevati svoj zvok ljudem po vsem svetu.


Avtor: Simobil press

Objavljeno: