Timo Maas u Sarajevu

Timo Maas je njemački umjetnik, DJ i producent, jedno od najvećih imena na svjetskim DJ listama. U svom bogatom portfoliju svrstao je i remikse poznatim muzičarima kao što su Fat Boy Slim, Kelis, Madonna. Prošle godine nastupao je na rođendanskoj zabavi slavne Madonne.

"It’s the first day of the rest of your life" (Prvi je dan ostatka tvog života) pjeva Brian Molko na prvom singlu skinutom s Timo Maas-ovog drugog albuma "Pictures". Ta rečenica zvuči kao životni moto ovog njemačkog DJ-a i producenta koji nogama čvrsto stoji u sadašnjosti, ali svojim idejama gleda u budućnost. Iza njega je 25 godina uspješne DJ karijere i preko tisuću nastupa širom svijeta u kojima je pretvarao energiju u ekstazu miksajući razne kombinacije elektronske muzike koje u cjelini stvaraju jedan specifičan «soundtrack» savršenog party-ja. Timo Maas sebe smatra radnikom i stvarateljem, čovjekom koji sebe nanovo otkriva, a ne umjetnikom koji cijeli život živi na staroj slavi. On nije DJ koji dolazi na party samo da bi vrtio gotove, tuđe ploče već se trudi od tih ploča stvoriti neki novi zvuk, specifičan samo njemu i u tome je neumoran, pa nije rijedak slučaj da njegovi nastupi traju i više od 5 sati, pa čak i cijelu noć. Pogleda uperenog u budućnost i ušiju čvrsto na zemlji, ovaj inžinjer telekomunikacija iz Hannover-a prošao je u svojih 25 godina karijere sve što jedan DJ i producent svjetskog glasa može proći. Od rada u lokalnoj diskoteci 80-tih godina, do rezidencija u najvećim svjetskim klubovima poput The New Pacha (New York), DC 10 (Ibiza) i The End-a u kojem je njegova večer proglašena najboljom u kategoriji "Best Venue" na "Time Out Live" dodjeli nagrada u Londonu. Od remiksa visokog profila i ponosne nominacije za Grammy do velikog broja vlastitih originalnih izdanja kao i vlastitog labela "99 Percent", Timo Maas i dalje za sebe kaže da svakom svojem nastupu ili svakom novom produkcijskom uratku pristupa kao da su mu zadnji u životu, jer uspjeh ne bi bilo moguć da u sve što radi ne vjeruje 100% i da ne voli svoj posao onako kako ga voli.

I za kraj ,Timo Maas nije njegov pseudonim ni akronim premda bi ga mogli prevesti kao: Thousand Incredible Moments of Music And Aural Sensations.

Party će se održati 25. jula u vrijeme Sarajevo Film Festivala na dva floor-a u velikoj dvorani Doma mladih i Sky Lounge Baru „La Terrasa“ (krov Doma mladih).

Pored Timo Maas-a na party-ju će nastupiti i njemački DJ-evi Rochus i Steve Paris, te domaća DJ podrška Wedran (Triptonite) i Focho (Dom mladih resident DJ). Ulaznice za party će koštati 20 KM u pretprodaji i 25 KM na dan event-a.

LA TERRASSA je prvi Sky Lounge Bar u Sarajevu koji je počeo sa radom u julu 2011 godine. Nalazi se na atraktivnoj lokaciji - krov Doma mladih. Zeleni kvarcni pijesak, prirodne palme, lounge ambijent, chill out muzika, a sa prvim mrakom house i progressive beat-ovi svjetskih imena kao što su ovog ljeta: Timo Maas, Dj Rochus, Steve Paris, DJ Moguai i mnogi drugi.

Nakon grand opening-a u julu La Terrassa želi da formira sopstveni krug redovnih gostiju koji će posjedovati VIP karticu kluba.

Urban Life je agencija koja je aktivna na polju elektronske i druge urbane muzike još od 1994. godine. Dugi niz godina agencija je radila pod internacionalno poznatim imenom „Liquid Sky“ sa sjedištem u Kelnu. Početkom ove godine sa otvaranjem poslovnice u Sarajevu agencija mijenja ime u „Urban Life“. Agencija iza sebe ima uspješne reference kako u regionu (Hrvatska, Slovenija) tako i širom Europe (Španija, Njemačka, Holandija, Grčka).Pored „La Terrassa“ prvog sky lounge bara u Sarajevu, osnivač agencije je idejni tvorac i suvlasnik „Sundownbeach“ kluba u Kelnu.
 



Avtor: Urban Life

Objavljeno: