Greenland 2011 - nepozabno doživetje pod zvezdami

Ker nam ga je na lanskem Green Land-u vreme pošteno zagodlo, čeprav to ni kaj dosti vplivalo na odlično razpoloženje tako DJ-jev kot peščice prisotnih partyjanerjev, smo se letos odločili, da gremo naprej in da nadoknadimo kar smo lansko poletje izpustili. Letošnje prizorišče bo nadkrito z 450 m² velikim šotorom, tako da ni izgovorov za slabo vreme.

Ker letos sodelujemo s Šoštanjskim Small Festom, ki bo potekal od 12. do 14. avgusta in na katerem boste imeli priložnost slišati metal, rock, etno, rock n roll, punk in nazadnje 14.avgusta tudi elektroniko, smo se potrudili in organizirali za vse, ki planirate z nami uživati cel vikend, tudi možnost brezplačnega kampiranja.

Letos vam ponujamo poslastico za vaša čutila in balzam za vaša ušesa. Vse vas, ki boste 14. avgusta prisotni na Green Land - open air partyju bo z dinamičnimi tech-house ritmi razvajal nihče drug kot varovanec Umekove založbe 1605, ki ga do sedaj niste imeli priložnost slišati v Sloveniji – mr. JAY LUMEN. Jay prihaja iz Budimpešte in je trenutno eden najbolj iskanih DJ-jev v vzponu na svetovni elektronski glasbeni sceni. Po besedah Uroša Umeka gre za DJ-ja, ki je naredil največji preboj v letu 2010. V lanskem letu je v sodelovanju z Umekom za Slovencem dobro poznano založbo 1605 izdal EP z naslovom Popgirls. Poleg že omenjene založbe 1605 je Jay Lumen izdajal svojo produkcijo na svetovno znanih založbah kot so 100% Pure, Baroque in Mistake Music, ki je v lasti pariškega DJ-a in producenta Sebastiena Legerja.

Poleg Jay Lumena vas bo k miganju z boki spodbujal eden najbolj priznanih in uspešnih nekdaj progressive, danes pa tech-house DJ-jev iz sosednje Hrvaške, nihče drug kot Lemonnekaterim bolje znan kot Crazy Lemon. Svojo kariero je začel davnega leta 1994 in od takrat se le še stopnjuje. Je varovanec svetovno priznanih založb kot so Renaissance, Discoteca, Brown Eyed Boyz in številnih drugih. V preteklih letih deluje kot organizator enega najbolj uveljavljenih festivalov elektronske glasbe na področju bivše države, ki nosi naslov Rabac Summer Festival. S svojo organizacijo Balance FM doprinaša k večji razpoznavnosti kvalitetne elektronske glasbe na Hrvaškem in v sosednjih državah.

Da bo žur še večji, bo Jay Lumenu in Lemonu družbo delal v Sloveniji mogoče malo manj znan, vendar zato nič manj izkušen predstavnik Lemonove organizacije Balance FM, Mark Ash. Mark je hrvaški publiki dobro znan DJ iz Pule, ki z Lemonom sodeluje že dosti časa. Pred kratkim sta ustanovila skupni glasbeni projekt z naslovom Psychopaths. Mark Ashovo produkcijo lahko zasledimo na založbah kot so Tanzbar, Synthetic Arts in Etiketa. Njegov glasbeni stil zajema od deep jazzy/disco do tech/progressive housa, tako da je uživanje zagotovljeno.


Avtor: CoGo

Objavljeno: