Boste nastopili v britanskem dokumentarcu o festivalu Exit?

Ena od najbolj uglednih britanskih TV postaj, Channel 4, bo julija v Novem Sadu snemala dokumentarni film o enem najbolj priljubljenih zbirališč mladine iz vsega sveta – festivalu Exit. Med štirimi dnevi glasbene evforije na Petrovaradinski trdnjavi se bo ekipa priznane britanske televizije gibala med več kot dvajsetimi festivalskimi odri, predstavili pa bodo tudi atmosfero v mestu, v kampu, vtise obiskovalcev in domačinov.

 

Britanski mediji festivalu Exit že vrsto let priznavajo poseben pomen za Srbijo in tudi širšo regijo, pred dvema letoma je o tem novosadskem glasbeno-festivalskem fenomenu obširno poročal tudi BBC. Festival Exit je v preteklih letih prejel številna priznanja in pohvale s strani svetovno priznanih organizacij in medijev, kot so Observer, The New York Times in CNN (letos so Exit uvrstili med devet najboljših glasbenih festivalov na svetu).

 

Že drugo leto zapovrstjo Exit organizira tudi glasbeno konferenco, na kateri se bodo mladi DJ-i in producenti iz vsega sveta družili z nastopajočimi zvezdniki na festivalu Exit. Namen kreativnega druženja je izmenjava izkušenj, tehnik, pristopov h glasbeni produkciji in ustvarjanju elektronske glasbe. Celoten program konference bo potekal na Petrovaradinski trdnjavi v prostorih, prirejenih za predavanja in demonstracije. Udeleženci konference bodo izbrani na podlagi natečaja za sodelujoče, ki ga najdete na spletni strani www.exitfest.org, zaključi pa se 27. julija.

Na letošnjem Exitu, ki bo potekal od 7. do 10. julija, bodo nastopili Arcade Fire, Editors, Portishead, Jamiroquai, Pulp, Grinderman, Groove Armada, Underworld, Magnetic Man, M.I.A., Deadmau5, Beirut, Hadouken!, Bad Religion, House Of Pain, Digitalism, Fedde Le Grand, James Zabiela, Gramophonedzie, Petrol, Partibrejkers in mnogi drugi.

Avtor: Exit Slovenija

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 22.6.2011 ob 20:49