Odlična obutev na jadranju je lahko uporabna tudi na divjih zabavah

Obutev, ki je obnorela svet, se po svoji kratki le osem letni zgodovini, z velikimi koraki vrača tja kjer se je vse začelo. V navtiko. Zgodba, ki se piše kot scenarij Hollywoodskega filma, se je začela ob izletu treh prijateljev iz ZDA, ko so se nekega dne odpravili skupaj jadrat. Takrat je eden izmed njih s seboj vzel čevlje nenavadne oblike, ki mu jih je poslal prijatelj iz Italije.

Čevlji so bili popolni za jadranje. Bili so udobni, niso puščali barve, niso drseli in poleg vsega zaradi svoje zračnosti niso spuščali neprijetnih vonjav, ki smo jih prevelikokrat navajeni pri jadralni obutvi. In prav vse zgoraj naštete lastnosti so enega izmed prijateljev napeljale k temu, da je od Italijanov odkupil pravice za obliko in formulo za patentirano peno iz katere so bili le-ti narejeni. V trenutku, ko je kupil to obutev, ni vedel, da bo nekoč postal eden izmed najbogatejših oseb na svetu. To obutev je poimenoval Crocs.

Zgodba o krokodilčkih je vsem dobro znana. Crocsi so po vsej verjetnosti obutev, ki ima največ ponaredkov na svetu. A ne se pustiti zmesti, ponaredki so narejeni v nekontroliranih tovarnah na Kitajskem in velikokrat se za njihovo izdelavo uporablja cenena pena, ki je že velikokrat botrovala marsikaterim vnetjem. Razlika v udobju in vzdržljivosti se med originalom in njegovimi cenenimi ponaredki meri v svetlobnih letih. Crocs obutev namreč uporablja patentirano formulo za peno, ki se proizvaja samo v eni tovarni na svetu in je nato transportirana v vse proizvodne tovarne Crocs po svetu. To je DNK Crocs, ki je do danes ostala ena najbolj varovanih skrivnosti.

Skrivnost gor ali dol, pomembno je, da je ponovno našel pot domov. Že hiter pogled na jadralsko obutev v nam najbolj domačem Jadranu bo pokazal, da se Crocs vrača tja kjer se je rodil. V navtiko!


Avtor: Crocs

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 17.5.2011 ob 16:15