Benny Bennasi

Astrološki rak, rojen v Milanu, deluje v Reggio Emilliji, kot pravi sam, prijetnem severnoitalijanskem mestu, pozicioniranem kakih sto kilometrov južno od Milana, kjer je hrana odlična in elektronska plesna glasba še boljša. Glasbo ustvarja v navezi z bratrancem Allejem, eksplodiral pa je leta 2002, ko je klube obnorel s še vedno pogosto vrtenim hitom Satisfacton in nepozabnimi pnevmatičnimi obrtnicami. Enega najbolj seksi videov vseh časov je takrat z veliko mero smisla za humor v reklamni kampanji z veleplakati skopiral tudi naš veletrgovec Merkur.

Naslednja prelomnica v Bennyjevi karieri je bilo sodelovanje s Chuckom D-jem iz skupine Public Enemy, s katerim sta predelala klasiko Bring the noise. S to skladbo se je prebil v ZDA, osvojil grammyja za najboljši remiks, zadnja leta pa ameriške klube in festivale napada v navezi z največjimi pop-rock glasbeniki. Velika uspešnica je bila njegova verzija skladbe The other side (Red Hot Chili Peppers), lani sta z Iggyjem Popom podpisala punkersko navdahnjeno Elektro Sixteen, z odličnim videopoklonom newyorški klubski kulturi, ki je sestavljen iz 15.000 fotografij in še utrjuje Bennyjev položaj enega vodilnih imen na t. i. rock 'n' rave sceni.

Trenutno se v Benassijevem ustvarjalnem življenju vse vrti okoli izida petega albuma Spaceship, ki bi moral iziti že decembra, a se je priprava zaradi številnih sodelovanj s prvoligaškimi glasbeniki malce zavlekla. Na plošči bo z dvema skladbama gostopala Kelis, prvi hit Spaceship, v katerem, se jima je pridružil še apl.de.ap iz skupine Black Eyed Peas, poznate, na YouTube je že zakolovratil tudi single Brave; Kid Cudi je posodil glas pesmi Pursuit of happiness, Rihannin bivši pretepač Chris Brown je odpel Beautiful people, aktualni single je Elektroman s T-Painom, v klubih pa se je odlično prijela elektronska petarda House Music. Omenimo še, da sta Benny in Alle remiksala tudi aktualni single Katy Perry z naslovom E. T.

 

Trenutna pozicija na lestvici The DJ List: 8. mesto

Radijska oddaja: Benny Benassy Show (gostuje tudi na enem od slovenskih radiev)

Hiti: Satisfaction, Who's your daddy, Illusion, Bring the noise (Chuck D, Public Enemy) => grammy, Spaceship (Kelis), Electro Sixteen (Iggy Pop), House Music, Beautiful People (Chris Brown), Pursuit of Happiness (Kid Cudi), Elektroman (T-Pain) ... RHCP: The other Side (rmx), Katty Perry: E. T. (rmx) ...

Albumi: Hypnotica (2003), Pumphonia (2004), Phobia (2005), Rock 'n' Rave (2008), ... prihaja Spaceship (2011)


Avtor: TrickyDisco! PiArt

Objavljeno: