Digitalna klasika

Dogodek, ki drzno združuje nezdružljivo, elektronska glasba s prvinami klasike, to jesen premierno v Mariboru v Festivalni dvorani Lent. Gre za zabave, ki združujejo glasbene zvrsti, klasiko in elektronsko plesno glasbo, prav tako pa združujejo tudi generacije, saj pripravljamo dogodke tudi za recimo temu zrelejšo publiko. Celoten dogodek bo svojevrsten spektakel, ki bo obiskovalcem ponudil do sedaj še nevideno in neslišano kombinacijo mojstrov mešalne mize in akademskih glasbenikov na klasičnih inštrumentih, v živo.

Skupina a la fetish premierno predstavlja kulturno zabavni klubski večer, ki bo zadovoljil tudi najbolj zahtevne obiskovalce in jim ponudil nekaj več. Na dogodku Digitalna Klasika bo prvič v Sloveniji obiskovalcem ponujena doslej nevidena in neslišana kombinacija mojstrov mešalne mize in akademskih glasbenikov na klasičnih inštrumentih, v živo. Avtorska glasba, ki nastaja v sodelovanju z neodvisnimi producenti in akademskimi glasbeniki, izključno za skupino a la fetish obeta več kot uro trajajoči glasbeni »performance«, ki bo prepričal tudi najbolj skeptične.

Imena nastopajočih počasi, a vztrajno kapljajo v javnost, skupina a la fetish pa za enkrat razkriva sodelovanje s priznanim godalnim kvartetom InQuartet, pod vodstvom ruske violinistke Inge Ulokine, za plesnih ritmov polno ozračje bosta skrbela DJ Shift in DJ Royce, za presenečenje večera pa bo poskrbel posebni skriti mojster mešalne mize iz skupine a la fetish.

Vzdušje svojevrstnega ambienta bo podkrepljeno z vrhunskimi vizualnimi animacijami in zvočno dovršenostjo. Da pa obiskovalci ne bodo uživali zgolj ob glasbi pa bo skrbelo več kot 20 nastopajočih, ki bodo občinstvo popeljali v nepozabno doživetje pravega teatra.

Do sedaj razkriti nastopajoči:

Ogrevanje - DJ SHIFT
Vzhajajoča zvezda na slovenski elektronski sceni, ki je nase že opozoril z gostovanji na festivalih elektronske glasbe, kot sta Meet Me (2003) in Sindustry (2004), kjer je bil sokriv za odlično atmosfero na legendarnih poletnih plesnih zabavah na prostem. V plesne ekstaze je vodil elektronske navdušence pri nas in širom Evrope, kjer je nastopal v številnih priznanih klubih kot so Aquarius (Zrče, Hrvaška), Scorpion (Ios, Grčija), Cvetličarna, Inbox, Liberty, Million, SubSub, Ultra in drugi.
Kot DJ deluje že dobro desetletje od mlajših kolegov pa se razlikuje predvsem po vrhunski tehnični dovršenosti in širokem spektru glasbe, ki jo z užitkom meša na svojih setih. Za dogodek Digitalna Klasika pripravlja ekskluzivni set, ki bo obiskovalce dodobra ogrel in pripravil na vrhunec večera.

Vrhunec - InQuartet in posebni gost DJ a la fetish
Prepustite se avtorski glasbi, ki nastaja v sodelovanju z neodvisnimi producenti in akademskimi glasbeniki, izključno za skupino a la fetish. Več kot uro trajajoči glasbeni »performance«, z godalnim kvartetom v živo bo prepričal tudi najbolj skeptične.

DJ ROYCE
Priznani producent in DJ elektronske glasbe je na sceni že od leta 2001. Skozi leta je definiral svoj pristen stil, ki vsebuje mešanico različnih žanrov, od House/Techno in Progressive do Elektro-Break ritmov, ki jih drzno združuje v svojih setih.
V svoji karieri je mešal ritme že ob boku priznanih DJ-jev kot so Marko Nastić, Valentino Kanzyani, Oxia, Christian Varela, Marco Bailey, Robert Babicz, Nudisco, Pierce, Martin Ten Velden, Bodyrox, The Beginnerz, Ade Fenton, Veztax, Anglel Anx, Ian F, Robert G Roy, Eddie F in mnogih drugih. Nastopal je v klubih in elektronskih festivalih širom Slovenije ter prečkal Evropo od vroče Ibize do Italije, Avstrije in držav bivše Jugoslavije.
V zadnjih letih se je močno uveljavil v svetu produkcije, saj se je zvrstilo zanj veliko pomembnih izdaj singlov in remiksov na različnih založbah. V letošnjem letu pa pripravlja tudi prvi studijski album v okviru svoje lastne založbe Papstec records.

Special performance by BA Tango
Vrhunska koreografa, plesalca in učitelja, Blaž Bertoncelj in Andreja Podlogar, sta v plesnem svetu znani imeni. Ponašata se z laskavim naslovom svetovnih prvakov v argentinskem tangu, s svojim stilom sodobnega tanga pa ustvarjata prvovrstne predstave in kombinirata tango s teatrom. Na prvi singel skupine a la fetish, The Battle of Kings, bosta zaplesala in dokazala, da je tango ples, ki se pleše tudi na »Digitalno Klasiko«.

Plesni studio MADEMOISELLE
Prvi slovenski plesni studio za ples ob drogu v sodelovanju s priznano koreografinjo in inštruktorico plesa ob drogu Bibo Bernik bo s pomočjo mičnih gospodičen in neverjetno koreografijo očaral marsikaterega obiskovalca, ki si predstavlja ples ob drogu zgolj kot preplesavanje plesalk v erotičnih klubih.


Avtor: a la fetish

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 28.10.2010 ob 9:20