Novi Reload v Novi Gorici

16. oktobra bo v novogoriškem klubu Marco Polo nov dogodek iz serije Reload, na katerem bomo imeli prvič v Sloveniji priložnost slišati Nizozemca Jeroena Verheija ter po dolgem času spet starega znanca z juga Sinišo Tamamovića.

Jeroen Verheij "Secret Cinema" nas zadnje čase preseneča s svojim novim svežim materialom. Skladbe, kot so ‘Kurzweil‘, ‘Shake UrTech-Ass‘, ‘Jazz Me‘ (Cocoon) in ‘Reaktivate‘ in ‘Elevate‘ (DMOM) so navdihnile veliko oboževalcev elektronske glasbe širom sveta, DJ-je ter producente.

Poglobimo se globje v zgodovino in poglejmo kako je prišel do tako uspešne kariere.

1990 - 1994

Verhelij je začel producirati, kot Meng Syndicate leta 1990. Njegova prva izdaja 'Sonar System' je bila instantna elektronska klasika. Leta 1993 je Michel de Hey prepoznal njegove odlične sposobnosti za produciranje glasbe in ga povabil k izdaji skladb na njegovi založbi Immaculate Music. Melodična himna ‘Meng’s Theme’ je izšla leta 1994, leto po podpisu pogodbe.

- Grooveyard
Na tej točki je Verheij prišel s še drugo identiteto - Grooveyard. Bilo je v skladu s to krinko, da Verheij
izda skladbo - ‘Watch Me Now‘. Tudi ta energična skladba je ubrala svojo pot v zgodovino. Prodanih je bilo deset tisoč izvodov, poleg tega pa je imela licenco na tisočih kompilacijah v letu 1995.

- Secret Cinema
Leta 1994 je bil pod produkcijskimimenom rojen "Secret Cinema" . Prvo skladbo ‘Timeless Altitude‘, ki je izdal pod imenom Secret Cinema leta 1994 je bil njegov drugi hit tega leta. V šestih mesecih je prodal več kot 20,000 izvodov.

Do sedaj je Verheij postal eden najbolj spoštovanih producentov na Nizozemskem in začel nastopati na glavnih prizoriščih festivalov, kot sta Mysteryland Dance Valley in Awakenings. Naslednja izdaja Grooveyarda je bila ‘Mary Go Wild‘, ki je prišla na vrh Nizozemskih ter Belgijskih lestvic. S to izdajo je dobil nagrado za najboljšega Nizozemskega producenta ter najboljši Nizozemski singel za leto 1997. Njegova naslednja Secret Cinema izdaja je bila ‘Masculinity’, ki je tudi leta 1998 prejela dve nagradi.

PRIPOROČAMO OGLED KRATKEGA POSNETKA ''SECRET CINEMA BIOGRAPHY TRAILER'' KJER BOSTE PODROBNEJE SPOZNALI KDO JE JEROEN VERHELJ

 

 

Siniša Tamamovič je začel eksperimentirati s svojimi gramofoni z številnimi nastopi v rojstnem mestu Banja Luka, v Republiki Srbski. Skoraj deset let po tem je Siniša dobil ugled tudi drugje po Evropi.

Od leta 1999 je Siniša skupaj s kolegom Mladenom Tomićem uspešen solastnik event managmenta Urban Beat.
Zaradi dobrega poznavanja tržne niše v Bosni se je Urban Beat razvil v eno največjih organizacij v BIH za katera je povabila največja imena iz sveta elektronske glasbe, z namenom, da bi zadovoljili zabave lačne mnozice v BIH.

Ta uspeh je vodil do začetka nove zgodbe in tako je dvojec v leu 2008 ustanovil svojo lastno založbo NIGHT LIGHT RECORDS. založba bo izdaja na mednarodni distribucijski mreži Triple Vision, s sedežem na Nizozemskem.

Z delom pod geslom Urban Beat, je Banjaluški DJ duo uspešno izvajal dogodke in turneje v svoji rodni Republiki Srbiji in celotni Bosni. Siniša je prav tako neštetokrat nastopal v tujini, vključno s klubi in glasbenimi festivali, kot so: Glasgow(Sub Club, Scotland), Edinburgh(Club Berlin, Scotland), Karlsruhe(Club Neo Tokyo, Germany), Tarancon (Zoo Club, Spain), Komorno (Slovakia),Pulse Festival(Slo..itd.

Siniša je bil rezident večine klubov po Srbiji, vključno z klubom Boomerang in Music Hall v Banja Luki. Množica ga vidi, kot ground-breakerja za house-techno sceno v regiji. Nastopal je skupaj z velikim številom mednarodnih DJ-jev ter DJ-ev iz Bosne, Srbije, Hrvaške, Slovenije in drugimi.

Njegova prva izdaja SIGN 1 EP je izšla na nizozemski založbi Fly Life, decembra 2005. Dva meseca kasneje je izšla prvotno naslovljena EP SIGN 2. Marca 2006 je izšel DESTRYER RP na BASSETHOUND s sledečim remiksom meseca maja za Pedra Delgarda na Adult Records. Od takrat naprej je Siniša izdal številne originalne skladbe in remikse za mednarodna imena – tako je nadaljeval tudi na svoji lastni založbi Light label.

Izdal je tudi EP skupaj z Secret Cinemo imenovan ''Reactivate'' na založbi DMOM. Ta izdaja je bila med rugim med najbolj prodanimi techno izdajami v lanskem letu. Zadnje njegovo delo pa je izšlo tudi na Umekovi 1605 in sicer na kompilaciji imenovani '' Wake Me Up at 16:05 ''


Avtor: Reload

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 4.10.2010 ob 20:47