Tijana bASS osvaja Kanado

Po izidu prvenca Playground v ZDA, sledi izdala rmx-ov v Kanadi, jeseni pa se obeta duet Tijane bASS s Public Enemy in skupna turneja. Tijana bASS že od izida svojega prvenca Playground, ki je izšel pod okriljem ameriške založbe SLAMjamz, navdušuje tako slovenske, kot tuje poslušalce.

Po Sloveniji, Hrvaški, državah nekdanje Jugoslavije, Franciji, Braziliji in ZDA, osvaja tudi Kanado. Reperka in pevka ter socialna aktivistka je podpisala pogodbo s kanadskimi electro velikani Don't Look Productions, ki so izdali kompilacijo remixov njene pesmi ''Da,da,da...DA'', v kateri slišimo tudi glas znamenitega ameriškega pevca z imenom Kyle Jason. »V čast mi je bilo sodelovati s tako velikim imenom, kot je Kyle, navsezadnje ga je celo sam Prince povabil, da z njim sodeluje ob ustvarjanju njegovega studijskega albuma ''Rave In2 the Joy Fantastic'', kjer je Prince posnel tudi duet s Chuck D-jem (Public Enemy). Midva s Kyle Jasonom pa sva ustvarila najino posebnost, najin duet pod imenom ''Da,da,da...DA!'' Pesem je izjemno dobro sprejeta, videospot pa je doživel premiero na MTV«, je zaupala Tijana.

 

Kanadska založba Don't Look Productions je zgoščenko, na kateri najdemo 5 rmx-ov pesmi Da,da,da...DA!, izdala pod skupnim naslovom''Official Remixes''. Pod remikse so se podpisali Mark K, Luis Sastre, Martin Stork, Digital Degenerates in Rekka, zgoščenka, ki je uradno zagledala luč sveta 13. avgusta, pa je že na voljo preko največjega on line distributerja in on line trgovine za electro velikane BEATPORT. Tijanino glasbo bi lahko označili kot eksperimentalni dance hip hop, ob katerem se vizualni glamur supermodela srečuje s surovimi hip hop rimami, ki za porcelanasto podobo skrivajo socialno naravnana sporočila. Tijana pa je v preteklosti že dokazala, da se dobro znajde tudi v elektronskih vodah, med drugim tudi v skladbi 'This is the way', v produkciji DJ Spacemana, ki je izšla preko založbe SLAMjamz.

 

Jesen bo za Tijano bASS še bolj delovna. »S svojim timom, Agencijo Ekskluzivno, načrtujem velik projekt, ki bi ga poimenovala kar projekt življenja«, pravi Tijana, ki se bo oktobra in novembra pridružila največji hip hp supini Public Enemy na njihovi evropski turneji. »Ne samo, da mi bo v veliko čast odpirati šov rap legend, z njimi sem posnela tudi duet ''Face of Freedom'' v produkciji zagrebškega Baby Dooksa (Bolesna braća), tako da bo ekstra pestro, saj bomo za omenjeni duet posneli tudi videospot«, je še dodala gospodična bASS.

 

Tijana je o sodelovanju z založbo iz Kanade povedala: »Zame je velika čast, da so elektro poznavalci pohvalili rmx Marka K-ja in mi ob tem ponudili pogodbo za izdajo rmx-ov. Ob Markovem remixu so sestavili še tim svojih producentov, ki so naredili svojo različico pesmi Da,da,da...DA.«


Avtor: Ekskluzivno.si

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 16.8.2010 ob 23:40