Electroblog 2013

Circolo Etnoblog, Trst, Italija


Dogodek se je zaključil 30.11.2013 ob 23:00

Začetek je bil 29.11.2013 ob 20:00


Vrača se ELECTROBLOG festival v Trst! Konec novembra bo potekala osma izdaja festivala, ki je vedno prinesel mesto v internacionalno raven clubbinga. Postal je redni in pričakovan dogodek za ljubitelje elektronske glasbe. Tale (katerega organizira “Kulturna Asociacija Etnoblog” s prispevkom Dežele Furlanije Julijske Krajine) se je zaradi rezanja prispevkov, ki so seveda vplivale tudi na festival, odločil, da bo prevzel pot cluba: gre za toplejši in intimnejši pristop, ki si prizadeva za neposredni kontakt z umetiniki in z dancefloorom. Torej prav leta 2013 se Etnoblog vrača v “Circolo Etnoblog”; to je lokacija, ki cež celo leto ponuja bogat muzikalen program in skrbi za raznolikost elektronske glasbe. Kot v vseh prejšnjih izdajah festival vabi mnogo tujih gostov, in seveda visokega nivoja, skupaj z najbolj znanimi crew cone. Tudi v tej izdaji si Electroblog prizadeva za promocijo zabave, vendar vedno v skrbi za varnost: dejansko bodo ob poteku “manifestacije” prisotni operatorji projekta Overnight.

Vstopnina: Petek: 20 EUR /// Sobota: 17 EUR

Festival se bo odvijal zadnji week-end novembra, 29. in 30. V petek 29. Electroblog Festival predlaga dva nezamudljiva internacionalna gosta, ki bosta gotovo vzburila vse clubberje v deželi, do Veneta, Avstrije in Slovenije.

Program bosta odprli Blond:ish, duo kanadski dj-ic, ki živijo nekaj let v Londonu. V teku leta so performirale od Ibize do Avstralije, v najvažnejših festivalih in v evropskih poletnih krajih. Njuni showi so polni energije, zelo barvni zaradi vpliva techno glasbe, močnih basov in psihedeličnih trenutkov. Sodijo med najvažnejše in najpomembnejše predstavnike te glasbe in so res privlačne v akciji in produkciji, še posebno zaradi avtoritativnih labeljev kot sta Kompakt in Get Physical. Headliner večera bo Tiefschwarz, inštitucija evropskega clubbing-a, aktivni od polovice 90.let, iz Stutgarta, kjer se je začela njihova kariera iz legendarne residence club-a ON-U. Od leta 2006 so zasloveli svojo label Souvenir in nadaljujejo že petnjast let s proizvedbo trackov in remix-ov svetovnega interesa in dosežka. Njihov znak pustijo tudi v pesmih drugih umetnikov, med katerimi so Madonna, Depeche Mode in tudi Grove Amanda, Masters At Work, The Rapture, Cassius, DJ Hell, Kelis, Missy Elliot in drugi. Proizvajali so traks tudi v labeljih kot so Viva, Trust, Crosstown, Rebels in Plus8 (med katerimi tudi Souvenir), v mixih albumov v seriji Fabric in v kolaboracijah s Time Wrap Festival. Sodijo tudi med najpriljubljenejše headlinerje v najpomembnejših festivalih na svetu.

V soboto 30. Festival za drugo srečanje predlaga extra night z nadzorom crewa Enjoy The Sound; to je team, ki si je izredno potrudil za ta dogodek in v vecerih, ki organizira, spodbuja najbolj zanimivo internacionalno techno. Gost bo Monoloc, med novejšimi productor s Frankfurta, ki spada že v krog talentov iz CLR-ja in je ustvaril label Chrisa Liebinga, ki je pa že odtisnil v etiketih kot Syneware, MultiVitamins, Micro.fon in Drioid. Njegov globok in minimalen sound obljublja drugemu večeru festivala idealen zaključek tega week-enda, ki bo poln neprekinjenih odkritij in bo “počastil” clubinge elektonike; med katere tudi dva izredno aktivna in znana crewa v mestu: OH MY GOD (v petek 29.) in ENJOY THE SOUND (v soboto 30.). Ponovno bodo prisotni mix projekcijih, digitalih in analogičnih, od OchoReSotto z Graza, Austrija, v sodelovanju z Virage Visual.





LINKED/povezane vsebine

Vreme Trst
Vremenska napoved in trenutno vreme za kraj Trst, Italija