Kulturne ambasade: DJ Krush (Jap)

Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor, Slovenija


Dogodek se je zaključil 13.4.2012 ob 3:00

Začetek je bil 12.4.2012 ob 21:00


Warm-up21.00 - 23.00
★ REdo (Youreup Radio) ★

Main act23.00 - 00.30
★ DJ KRUSH ★

Advanced musical euphoria00.30 - 03.00
★ Mak (Zavod Kru, Total Fusion) ★
★ Ruff Roga (Total Fusion) ★

Vstopnina: 10 evrov v predprodaji / 12 evrov na dan dogodka

★ DJ KRUSH ★

DJ Krush (1962, Tokio) je nadarjen producent in DJ z neverjetnim občutkom za mešanje in kompozicijo glasbe, zaradi česar je bil odlično sprejet na mednarodni klubski sceni. Film Divji stil (Wild Style, 1983) ga je treščil v svet hip-hopa in posledično ustanovi Krush posse, eno najboljših japonskih hip-hop skupin. Ko leta 1991 razpade, Krush kmalu pritegne pozornost, saj je prvi DJ, ki gramofon uporablja kot instrument in v živo improvizira z glasbeniki na odru. Doslej je izdal devet samostojnih albumov, ki so bili več kot odlično sprejeti takorekoč po vsem svetu. Polje ustvarjalnosti Krush sčasoma razširja na glasbo za film, tv nadaljevanke, reklame in na sodelovanje z glasbeniki različnih glasbenih žanrov (npr. The Roots, Herbie Hancock).

MORE INFO:
http:www.sus81.jp/djkrush
http:www.facebook.com/DJKRUSHofficial


★ Mak (Zavod Kru, Total Fusion) ★

Mak started his varied career as a DJ in the early 00s. At the beginning he played driving, pumping Techno. Later he expanded his music interests and began discovering the world of breaks and electro. After a year of playing live in clubs and open-air festivals, he became a well-known member of the electronic underground club scene. To name a few spots, where he was banging the shit out of us: K4, Metelkova, Inbox, Tovarna Rog, Pri Rdeči Ostrigi, Pekarna, Impulz, Tvornica Kulture (CRO) He was also playing at some festivals like: Summer xpedition (CRO), Trnfest (2007, 2008, 2011), Born to be Wild

He is a member of two significant crews, which unite different cultural art forms: zAvod Kru and Total Fusion. Each crew creates all kind od events, mostly partys, where they combine differend kind of underground music genres with other forms of audio-visual presentations.

MORE INFO:
http:www.facebook.com/MakPdj
http:www.mixcloud.com/makp/
http:soundcloud.com/mak_p


★ Ruff Roga (Total Fusion) ★

Prihaja iz Maribora in je skupaj z Bloody Tadi-jem soustanovitelj ekipe Total Fusion, ki ga že sedmo leto zapored žge v mariborski Pekarni, enem zadnjih pristnih prostorov za alternativno sceno v Sloveniji. Kot DJ ima za sabo kar nekaj kilometrine, kajti z vrtenjem glasbe se ukvarja že celih 11 let. V tem času si je zelo dobro izpilil svoj stil mešanja različnih zvrsti kot so breakbeat, electro, house in techno, skozi katere zna vedno izvrstno potegniti rdečo nit. Sam svoj stil imenuje TECH-FUNK, ki je v bistvu anti-žanr in je izpeljanka, ki so si jo v začetku novega tisočletja izmislili ekletični DJ-ji, ki se niso hoteli predalčkati po določenih glasbenih zvrsteh. Roga je še posebej znan po svojih futurističnih setih pozno v noč, v katerih vedno prikazuje najnovejše smernice elektronike in vsakič znova šokira še tako zahtevno občinstvo. S svojim odličnim poznavanjem glasbe in tehniko vrtenja vsekakor spada v vrh slovenske underground scene.

MORE INFO:
http:www.facebook.com/totalfusion
http:www.myspace.com/totalfusionmyspace





LINKED/povezane vsebine

Vreme Maribor
Vremenska napoved in trenutno vreme za kraj Maribor, Slovenija