KARNEVAL MASKENBALL w/ Paul Murphy

R klub, Maribor, Slovenija


Dogodek se je zaključil 19.2.2012 ob 4:00

Začetek je bil 18.2.2012 ob 22:00


Paul Murphy (HU)
Kozmonaut (Vinilija)
Who (Vinilija)
VJ Glammer (Uho; Oko)

Vstopnina: 5€

Združenje Vinilija in R klub na pustno soboto, 18.2.2012 predstavljata KARNEVAL MASKENBALL, pravo plesno poslastico z izumiteljem britanske dance jazz scene, legendarnim kuharjem Paulom Murphijem. Krofe, flancate, miške in ostale sladice bosta Paulu pomagala peči Kozmonaut in Who, Glammer jih bo serviral z dekorativnimi marmeladnimi in čokoladnimi prelivi, najbolj plesne maske pa čakajo zanimive in praktične nagrade. KARNEVAL MASKENBALL, dogodek, ki ga ne smete zamuditi!

Paul Murphy spada v skupino tistih redkih didžejev, katerih izjemna glasbena pot sega vse od poznih 70ih in je danes še vedno v polnem zagonu. Paul je mednarodno uveljavljen in spoštovan dj, producent in remixer, uveljavil pa se je tudi kot manager londonske založbe Afro Art Records, katero vodenje mu je po uspehu z dvojcem X-Press 2 zaupal ustanovitelj Ashley Beedle. Afro Arts je pod Paulovim skrbnim izborom danes že kultnih releasov redno skrbela za novodobne soundtracke preteklosti, omogočala popotovanja po glasbenih avenijah širom sveta ter močno vplivala na razvoj evropske klubske scene. Rezident legendarnih klubov, kot so Wag, Blue Note in Electric Ballroom; pričel je s trendom vrtenja uptempo jazza, zaradi česar mu pripisujejo zasluge za izumiteljstvo popularne UK jazz dance scene; je prvi DJ, ki mu je revija The Wire podelila titulo najboljšega DJa (leta 1985); njegov album »The Trip« pa je v letu 2006 požel vesoljno odobravanje stroke in uvrstitev med top 5 albumov BBCjeve Radio 1 Worldwide Awards. Če med večino glasbenih entuzijastov velja za nesporno, da sta acid jazz, latin in soul evropskim plesnim podijem predstavila predvsem t.i. »fotra« Gilles Peterson in Patrick Forge in če »fotra« vprašamo kdo je njun glasbeni »foter«, bosta brez odlašanja navedla Paula oziroma prodajalno plošč Fusion Records, ki jo je svoje čase vodil, Peterson, takrat še mladi in perspektivni DJ, pa je bil tam celo zaposlen.

Kozmonaut in Who sta člana Združenja Vinilija, ki združuje ljudi, ki so se odpovedali "nič pametnega se ne dogaja" pritožbam ter se aktivirali v želji izboljšati kakovost svojega življenja.

Vabljeni!

welcome drink
happy hour 22:00 - 24:00
nagrade v vrednosti 1000 EUR




LINKED/povezane vsebine

Vreme Maribor
Vremenska napoved in trenutno vreme za kraj Maribor, Slovenija