Revoltaža

Menza pri koritu, Metelkova, Ljubljana, Slovenija


Dogodek se je zaključil 19.12.2010 ob 6:00

Začetek je bil 18.12.2010 ob 23:00


AUDIO
Miss K
Huda (Female’s’cream)
Guilty Eve (Female’s’cream)
Nibeye (Female’s’cream)
+ Maja Predatoria Live

VIDEO
Periklea

SCENA
Marli & Sajmon

Vstopnina: 3eur

Rosa Luxemburg je bila ena izmed glavnih političnih vodij revolucionarnega upora delavskega razreda v Nemčiji v času 1. svetovne vojne, kjer se je bil boj proti nemškemu imperializmu. S svojim neodvisnim kritičnim mišljenjem ter predanostjo idejnemu boju je navdih.

Milka Planinc je leta 1982 postala edina predsednica vlade katere od socialističnih držav, Madeleine Albright je leta 1997 zaprisegla kot prva am...eriška zunanja ministrica, Olga Karba je ena od desetih županj, ki ji je na volitvah v 208 slovenskih občinah leta 2010 uspelo prepričati ljudstvo, da se pločnika in kanalizacije ne gradi s falusom, ampak z enim navadnim bagrom.

Ali sploh lahko obstaja še bolj zahojen družbeni podsistem od političnega? Lahko! Umetnost, zlasti glasbena! Od klasične do rocka in elektronike: slovenska akademija za glasbo še nikoli ni imela dekanje, v fojerju slovenske filharmonije ni upodobljena niti ena skladateljica, ljubljanska opera in balet še nikoli ni imela direktorice, K4 pa že skoraj 20 let ne ženske programske vodje.

Revoltaža je cikel elektronskih avdio-vizualnih dogodkov, ki vam razbijejo še zadnji dvom o tem, da je uvrstitev najboljše in edine ženske Djke Claudie Cazacu na 93. mesto lestvice top 100 svetovnih DJev revije DJ Mag posledica moškosrediščne okupacije glasbenih struktur in procesov in ne prileganja biologije na kitaro, dirigentsko palico ali mešalno mizo.

"Freedom is always and exclusively freedom for the one who thinks differently." (Rosa Luxemburg)




LINKED/povezane vsebine

Vreme Ljubljana
Vremenska napoved in trenutno vreme za kraj Ljubljana, Slovenija