PAROV STELAR BAND

Kino Šiška, Ljubljana, Slovenija


Dogodek se je zaključil 12.9.2010 ob 6:00

Začetek je bil 11.9.2010 ob 21:00


Program:
PAROV STELAR BAND (Etage Noir, Aut)
Beate Baumgartner (vokal)
Willie Larsson jr. (bobni)
Michael Wittner (bas)
Markus Ecklmayr (saksofon)
Marcus Füreder (programiranje)

warm up: DANAJA LIVE!
after: DJ BORKA

Marcus Füreder – Parov Stelar je priznan Avstrijski ustvarjalec, ki je zadnje desetletje zaznamoval s svojo nezmotljivo in tankočutno vizijo eklektične gasbe, ki v neprekosljivo izkušnjo povezuje predvsem jazz, swing in elektroniko.

Parov Stelar je brcnil v neznano, ko je po swing preporodu samo dišalo, še daleč pa so bili poskusi velikih pop zvezdnikov, za ponovno obuditev tega žanra, ki je bil spočet v dvajsetih prejšnjega stoletja. Pravzaprav bi morda danes lahko celo rekli, da sta Robbie in Christina svoje navdihe črpala prav od Parova, ki se je prebujanja lotil izredno inovativno in plodno. V dobrih petih letih odkar je izšel prvi EP, je namreč izdal ogromno kakovostnega materiala, ki vsak zase lahko služi za model združevanja sodobnih studijskih prijemov in dokaj oddaljenih melodij. Največje pozornosti je bil deležen prav zadnji album Coco, kjer je z mojstrovinami kot so 'Matilda', 'Hotel Axos' in 'Libella Swing' naravnost očaral, tako poslušalstvo, kot tudi kritike. Coco je bil prelomen tudi zaradi številnih sodelovanj z glasbeniki iz različnih žanrov. Zelo močna je prezenca pevke, njegove žene, Lilje Bloom, tu je krasno sodelovanje z odličnim saksofonistom Max The Saxom, ki ga spremlja tudi na koncertih, elektro eksperimentatorjem Blaktroniks in drugimi. Seveda so prav posebno doživetje tudi njegovi koncerti, kjer, prav zaradi odličnosti glasbenikov, ki ga spremljajo, prevladuje izjemna energija med bendom in občinstvom. Povabljeni na ples.

Vstopnina:
Predprodaja: 15 EUR
Na dan dogodka: 20 EUR

Predprodaja:
Predprodaja vstopnic na vseh prodajnih mestih Eventim-a, Kompasovih poslovalnicah, trgovinah Big Bang, na Petrolovih servisih, Modrih študentskih servisih ter e-študentskih servisih. Internetna prodaja na: www.eventim.si, www.vstopnice.com ter telefonska prodaja na: 031 349 000 (pon-pet 9h-17h).

Več na:
www.mental-candy.com

Linki:
http://www.drumwise.com/
http://www.kinosiska.si/
http://www.parovstelar.com/
http://www.etagenoir.com/
http://www.myspace.com/djborka



LINKED/povezane vsebine

Vreme Ljubljana
Vremenska napoved in trenutno vreme za kraj Ljubljana, Slovenija