Elektroliza.18

Gala Hala, Metelkova, Ljubljana, Slovenija


Dogodek se je zaključil 25.4.2010 ob 6:00

Začetek je bil 24.4.2010 ob 22:00


DETROIT TECHNO MILITIA (T. LINDER & DJ SEOUL / ZDA)
N-TER & XED (Crobot Crew / Hrv)
YAS (Elektroliza, Soba23 / Hrv)
OCULAR & ORGANON (Elements, Bio-Mechanics, Elektroliza / Slo)
E.B. KING & DULASH (Scienceofuse, Gumitwist / Slo)

video oscilacija: Dr.EK (Elektroliza)


DETROIT TECHNO MILITIA (DTM) je založba in združba DJ-jev ter producentov namenjen ohranjanju dediščine prave elektronske glasbe Detroita in njeni širitvi po svetu. Vsi člani kolektiva ponosno častijo tradicijo, ki je močno navdihnila ves svet ter jo, podobno kot ob restavriranju zgodovinske arhitekture ne sesujejo in na novo zgradijo, temveč za svojo bazo delovanja uporabljajo že obstoječo strukturo. Detroit sam po sebi glasbeno veliko ponuja, za vzdrževanje kondicije in ohranjanje pomena techno glasbe domačega kraja pa od leta 2006 skrbijo tudi pod okriljem lastne založbe, preko katere svojo kreativnost lansirajo z izdajami telentiranih producentov iz njihovih vrst. Nič ni torej nenavadnega, da so ob vsej tej intenzivnosti in predanosti v letošnjem letu kar trikratni nominiranci za glasbena priznanja Detroit Music Awards.
 
DJ Seoul in T. Linder, vodilni zastavonoši DTM, si v svetu elektronske glasbe delita podobno vzgojo. Svoj nenehno razvijajoč pristop k izvajanju gramofonskih tehnik, ki ga brusita od sredine 90-ih let, ter ob navdihu legendarnih someščanov kot so Jeff Mills, Claude Young in Gary Chandler, sta svojo obsedenost s potiskanjem umetnosti DJ-janja razvila do višjih meja. Svoje spoštovanje do svojih glasbenih prednikov izkazujeta z intenzivnimi nastopi in trdno zavezo do svojega poslanstva. Z večletnimi kombiniranimi izkušnjami sta nastopila na številnih dogodkih in festivalih, med drugim pa sta že obkrožila tudi Evropo.

S prepletanjem novega in starega bosta DJ Seoul in T. Linder v okviru prihajajoče Solidarity turneje utelesila zvok Detroita na način, ki ga ni mogoče predstaviti samo na dveh gramofonih. V Ljubljano prihajata s svojo ostro mešanico techna, electra in turntablizma na štirih gramofonih. S spretnim miksanjem in skrečanjem vinilov nam vodilni zastavonoši DTM na zaključno 18. edicijo Elektrolize prinašata energijo in vzdušje, ki ga je redko videti v sferi elektronske glasbe.

"It's a battle for the soul of the music.«

www.detroittechnomilitia.com
www.myspace.com/detroittechnomilitia
www.myspace.com/tlinderdetroit - T. Linder
www.myspace.com/bangtech12 - DJ Seoul

www.galahala.org , www.metelkovamesto.org

Vstopnina: 7 eur do 23h / 8 eur do 24h / 10 eur

Info:
www.ch0.org
www.myspace.com/elektroliza    

Vir: http://



LINKED/povezane vsebine

Vreme Metelkova, Ljubljana
Vremenska napoved in trenutno vreme za kraj Metelkova, Ljubljana, Slovenija