UNICEF predstavlja dogodek: NI MI VSEENO

Kino Šiška, Ljubljana, Slovenija


Dogodek se je zaključil 20.11.2009 ob 22:00

Začetek je bil 20.11.2009 ob 18:00


Skreč-brejk-funk-hiphop-beatbox-punk-žigažaga žurka ob zaključku multimedijskega natečaja in ob 20. obletnici Konvencije o otrokovih pravicah

Velika dvorana (Katedrala):
Podelitev nagrad natečaja »Ni mi vseeno«
Murat & Jose band
Leaf Fat
Murat & Zhiga Beatbox session + predstavitev tehnike beatboxanja
Povezuje Pižama

Mala Dvorana (Komuna):
Dj Borka & Dj Dado Scratch Jam + predstavitev tehnik skrečanja
Dj Woo-D in Sweet with style breakdance showcase + predstavitev tehnik in plesa
Vj Ozo

Preddverje:
ZEK – vizualni projekt Namenoma

Brez vstopnine!

UNICEF-ov dogodek "Ni mi vseeno" bo v petek, 20. novembra, Kino Šiška spremenil v multimedijsko mravljišče mladih iz vse Slovenije. Na dogodku se bo brejkalo, skrečalo, repalo, beatboxalo, pelo, godlo in plesalo ter tako pomenu primerno proslavilo 20. obletnico najpomembnejšega dokumenta otrok našega planeta – obletnico sprejema Konvencije o otrokovih pravicah. Hkrati se bomo spomnili, da obstajata dve plati enega sveta, in sicer z multimedijskimi projekti, prijavljenimi na UNICEF-ov ustvarjalni natečaj z naslovom "Ni mi vseeno", katerega zmagovalci bodo znani prav na tem, istoimenskem dogodku, s katerim se natečaj tudi zaključuje.

Razstava na natečaj prijavljenih multimedijskih projektov nas bo pozdravila ob vstopu v preddverje Kina Šiška, dopolnil pa jo bo tudi vizualni projekt "Namenoma" večkrat nagrajenega kolektiva oblikovalcev in street artistov Zek Crew. Spust v Malo dvorano obeta urbane užitke ob skrečanju ljubljanskih vitezov vinila DJ-jev Borke in Dada ter plesnem performansu Bboy skupine Sweet with style, ki jim bo ritem za gramofoni dajal DJ Woo-D. V Veliki dvorani bo za krohotajoč potek večera skrbel prekaljeni odrski maček, glasbenik, stand-up komik in raper Pižama. Da je naša ustna votlina vrhunski inštrument bosta dokazala naša najboljša beatboxerja Murat in Zhiga ter razložila, kako dosežeta na prvi pogled in posluh nedojemljive zvoke in zvočne učinke. Glasbena vrhunca seveda sledita na koncu – najprej bo nastopil najuspešnejši slovenski hip hop dvojec Murat&Jose, ki bo skupaj z bandom predstavil svoj opus, v katerem ne manjka uspešnic, ki jih vsi znamo na pamet, za konec pa ga bodo v svojem značilnem in v živo najboljšem stilu odžagali post hardcore rockerji Leaf-fat, ki bodo v Šiško uleteli naravnost s turneje po Nemčiji.

Več o Konvenciji o otrokovih pravicah: http://www.unicef.si/main/zagovornistvo.wlgt
Več o Razvojnih ciljih tisočletja: http://www.unicef.si/main/milenijski.wlgt
Več o programu in nastopajočih na dogodku NI MI VSEENO: 
http://www.2plati1sveta.si/dve-plati-enega-sveta/multimedijski-natecaj-ni-mi-vseeno/

Vir: http://



LINKED/povezane vsebine

Vreme Ljubljana
Vremenska napoved in trenutno vreme za kraj Ljubljana, Slovenija