Sindikat + KHAN live

Kino Šiška, Ljubljana, Slovenija


Dogodek se je zaključil 4.10.2009 ob 2:00

Začetek je bil 3.10.2009 ob 20:00


KHAN live (Tomlab, DE)

+ CASIOp (Sindikat) / DJ set
+ b.a.f. (driskoteka) / DJ set
+ Mina Fina / video

Vstopnice:
6 € v predprodaji
8 € na dan dogodka

Berlinski rezident s turško-finskimi koreninami in rojstnim imenom Can Oral pod psevdonimom Khan že od srede 90-ih vztrajno osvaja ozemlje za ozemljem, sceno za sceno. Pred ustalitvijo v Berlinu je sledove pustil v New Yorku, kjer je za njegov prodor na indie rock sceno poskrbela legendarna založba Matador, ki ga je med drugimi spečala tudi s kraljem underground rokenrola Jonom Spencerjem.

Khan je repertoar svoje bizarne mešanice indie rocka, elektronike in kabareja kasneje širil in plementil v Mehiki na Finskem in v Kölnu, se pečal in sodeloval z glavnimi psihopatskimi divami undergrounda – od Diamande Galas, Brigitte Fontaine do Julee Cruise. Ta sodelovanja so Khana inspirirala, da je razvil edinstven živi performens z groteskno-dramskimi vložki in letečimi menjavami vlog: od elektronskega bluesmana in se prelevi v eksplicitnega MC-ja, iz gotskega peklenskega zajca pa v poštirkanega kabarejskega entertainerja v smokingu.

Njegov prvenec za avantgardno založbo Tomlab ga postavlja ob bok prve lige glasbenih nekonvencionalnežev (Niobe, Les Georges Leningrad, Deerhoof, Tujiko Noriko…), ki imajo skupni imenovalec izredni odrski nastop in udarnost v živo!

Nastop Khana je prvi v seriji live dogodkov, ki jih v letošnji sezoni pripravlja Sindikat, tTokrat v sodelovanju s Centrom urbane kulture Kino Šiška.

http://www.myspace.com/khanoffinland
http://www.sindikat.tv
http://www.kinosiska.si

Vir: http://



LINKED/povezane vsebine

Vreme Ljubljana
Vremenska napoved in trenutno vreme za kraj Ljubljana, Slovenija