Konec party zatišja

V decembru 2010 je zavladalo daljše zatišje, ki se je nadaljevalo s počivanjem v začetku januarja 2011 ter se končalo s koncem januarja, ko se je zopet odprla sezona žuranja po bližnjih in daljnih lokalih v Ljubljani, Mariboru, Vrhniki... Pred in po novem letu se je sicer mnogo dogajalo na Rogli in v stari Ljubljani, vendar to ne šteje, bom pa vseeno malce obudila spomine na divje party-je, ki so trajali pozno v naslednje jutro in se jih sploh ne spomnim v podrobnosti. Veljavni niso torej zaradi luknje v spominu.

Spodobi se namreč, da primerno zajadraš v novo leto, s polnimi jadri žuranja, da potem lažje zmoreš napore skozi celo leto. Sem pa sklenila, da bom letos postala bolj pridna in bom zmanjšala količino posegov po hitrih užitkih kot so nakupovanje, alkohol, stalno visenje na internetu in klepetanje, zmagovanju na pokru in služenju mastnih denarcev ter se bom posvetila bolj koristnim dejavnostim kot so prostovoljstvo, ukvarjanje s športom, ki ne vključuje mučenja prstkov po tipkovnici, iskanju novih priložnosti za job, iskanju novih hribov za nedeljske izlete, ki jih bo v Sloveniji počasi zmanjkalo, branju knjig in izobraževanju ter drugim resnim traparijam. Sicer ne bom izključila partyijev in družabnih dogodkov, le malce jih bom zategnila. Mogoče samo vsak drugi vikend.

Pa naj pričnem z Roglo, ki se je začela s pozabljeno rezervno boljšo bundo za smučanje, iskanjem kreme za obraz, ki mi jo je zmanjkalo in je kakor zakleto niso nikjer imeli, kupom prtljage in vrečk s hrano, neznanjem kako se pravilno namesti magnetne zadeve za smuči na streho avtomobila in minusi, ki so se stopnjevali s približevanjem vrhu Rogle. Mislim, da so bili tisti minusi najhujši od vseh. Najprej se je začelo z minus 10, nato se je z vsakim kilometrom bližje samo še stopnjevalo in na koncu je na termometru kazalo minus 18. Najbolj me je seveda skrbelo za fotiča, če bo prenesel tako hudo spremembo in za mojo malenkost, če bom sploh preživela šok iz 25 stopinj v avtu na tisti grozen minus zunaj.

No, prvi šok, ko sem odprla vrata in je vame zavel strupeno mrzel zrak, me je skoraj odnesel nazaj v dolino, ampak, ker sem trmasta, sem nekako zlezla iz avtomobila, naredila nekaj zelo hitrih stopinj do recepcije po ključe, nato nazaj v avto in po hitrem postopku v kočo. Koče so ponavadi zelo slabo ogrete, ampak ta je bila zakon! Še celo bolj vroče je bilo kot pri meni doma. Naslednji dnevi so se nadaljevali v slogu toplih sončnih žarkov, žuranjem na smučišču, partyi v savni, cukanjem kuhančka in družabno igro Activity. Bejbe smo seveda premagale moško sceno.

Rogla se je nadaljevala na ulicah stare Ljubljane, na koncertih na prostem, party fotkami, ogrevanjem z neskončno količino kuhančkov ter posledično nejasnimi spomini. Se pa dobro spomnim koncerta Tabujevcev z njihovo luštno pevko in novim singlom... Poljubljena...

Avtor: Ljubljančanka

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 24.1.2011 ob 17:56