V odštevanju do največjega dogodka v decembru 2010

Pa ne do novega leta, temveč do koncerta Davida Guette. Vsa mlada in manj mlada slovenska javnost in nejavnost je v pričakovanju dogodka, ki bo vrgel Stožice iz svojih običajnih okvirjev športnih dogodkov, beri košarke in ne tako zelo zanimivih koncertov, da bi bili vredni naše evforije in odštevanja.

Moje upanje, da mi bo kateri od treh dobrih mož prinesel karto, se je žal izjalovilo, tako, da ga lahko omenjam le čim večkrat v besedi in ne v party sliki ali video posnetku. Mogoče bi se lahko naredila zelo zelo malo in se pretihotapila mimo varnostnikov, ampak mislim, da bi mogoče bolj uspela z zelo kvalitetnim in prepričljivim nastopom, da sem predstavnica novinarske srenje, ki je doma pozabila svojo akreditacijo. Kakorkoli, do takrat je še nekaj dni in imam dovolj časa, da razmislim o najbolj primernem napadu na močno željeno utrdbo.

V glavnem, december je čas veselja, žuranja v nedogled in noooorih, odštekanih pary fotk, ob katerih se potem naslajamo in hihitamo celo leto. Uno, due, tre je ravno rekel trener v tekmi Armani Jeans: Efes Pielsen oziroma modni frajerji proti pivcem piva. Malce za izven. Čik pavza za tiste, ki jih zapuščajo moči pri odštevanju. Na voljo jim je tudi Nutella ali Linolada. Pri meni doma so vedno pravi boji glede kupovanja teh dveh sladkosti. Moj dragi ima rajši tisto drugo, ker je zraven še nekaj belega, meni je pa po okusu definitivno in nepreklicno boljša prva. Najlažje bi seveda bilo, če bi kupila obe, ampak imam grdo navado, da rada odpiram in odvijam sladkarije vseh možnih vrst, poskusim malenkost, potem se pa valja v omari, ker mi ni več zanimiva.

Ob tem se seveda strinjate, da je potrebna pomembna odločitev o eni ali drugi. Na začetku sva se z dragim še pričkala, zdaj pa že nekaj časa kot stara izkušena strokovnjaka na področju partnerskih odnosov mečeva kocko in ob tem napeto gledava ali bo padla črka N ali L, ostale seveda pokrijeva. Trenutno si bom še sama vzela pavzo od desetprstnega mučenja tipkovnice in napenjanja možganskih celic ter si privoščila nekaj oblizov žličke pokrite z Nutello. Ja, pri zadnjem metanju je bila zmaga na moji strani! In prejšnjič tudi! Ne, ne goljufam, ker sem pridna punca.

Ok, nalizala sem se. Za prvo silo... Čudoviti mesec v odhajajočem letu 2010 mi je v prejšnjem tednu pokvaril razgovor za job in mi pustil neprijeten cmok v grlu in totalno ter celotno zavrl moje ustvarjanje na pisalnem področju. Jp, tako hudo je bilo. Saj sem vajena vsega možnega, ampak nespoštovanje in kritiziranje me zmeraj prizadane. Drugič moram poslušati svoj instinkt in se obrniti, ker se je že takoj začutila negativna energija, ko sem vsa zmrznjena prikorakala na razgovor. Sledilo je zasliševanje in končna odločitev o neprimernosti moje luštkane in neumne malenkosti v njegovem podjetju. Brez skrbi, da je tudi ne bi sprejela, pa če mi ponudi 1000 Nutell...

Avtor: Ljubljančanka

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 12.12.2010 ob 17:03