Predpriprave in priprave na vikend

Pozdravljene drage bralke in še lepši pozdrav dragi bralci! Javljam se vam sredi vročih priprav nočne tekme v plesnem maratonu iz letošnjega poletnega prvenstva v open air partyih. Tako bi se lahko začel tale uvodnik, če bi bilo v meni kaj komentatorja, ampak raje priznam, da o športnih izrazih vem ravno toliko, kot o latinskih imenih bujnega zelenja in se lotim tegale spisa my way.

In ne, tudi o samem športu ne bom razglabljala, vse svoje navdušenje nad prekomernim miganjem sem namreč pustila v mali zatohli telovadnici na Pedagoški. »And stay there!« Edina izjema je miganje na partyu. Tisti, ki že dolgo hodite rejvat, pobrskajte malo po svojem podstrešju, tisti pa, ki ste šele dobro začeli, vam je slednje gotovo dobro znano.
Že nekaj dni me prevzema poseben thrill, danes grem na polno! Cel teden predpriprav: ponedeljek- ogrevanje zapestij in gležnjev, torek- kroženje z glavo in boki, sreda- raztezanje nog, četrtek- raztezanje rok in trebušnjaki.

V petek naj bi sicer bil dan za počitek, vendar kakšen smisel bi potem vse te predpriprave imele? Zjutraj poležiš, kolikor se pač da. Ne moreš se izogniti stalni rutini, posežeš po kavi in čiku, prebereš časopis in preletiš mejle, vendar se ti še vseeno zdi, da je nekaj drugače. Sonce sije močneje, sosedi so bolj prijazni, poštar je zgoden, kava še posebno dobra. Še v službi je znosno, ker veš, da bo kmalu ura 2 in vikend se lahko začne. Brez ugovarjanja se prefuraš čez pol mesta v čistilnico, daš napitnino natakarju in se oglasiš pri mami na obisku.

Domov še vedno prideš poln energije, če ne, si skuhaš še tretjo kavo tisti dan. Privoščiš si tuš, mokre lase oviješ v brisačo in srkaš kofetka. Počasi se spušča mrak in te že srbijo podplati. Ne, to ni heksenšus od napornega tedna! V Winamp prilepiš tahude komade, tiste, ki jih hraniš za posebne priložnosti, tiste ki te pripravijo, da v roke vzameš glavnik in si predstavljaš, da si superstar. Ni ti nerodno, ko te iz stavbe nasproti gleda sosed, preveč padeš notr.

Gospodične začnejo z rituali: gladke noge, nalakirani nohti, dišeča koža, sveže oprani lasje, popoln lok obrvi, novo spodnje perilo, pudrasta lica, dolge črne trepalnice in kapljica Chanela. Telefon ti vmes vsaj desetkrat zazvoni: »Kje točno se dobimo?«, »Kdaj pridem do tebe?«, »Kaj se danes pije?«. V bistvu ti je vseeno, ker vmes tako ali tako spiješ kozarec najljubše mešanice. Gledaš na uro in počasi postajaš nestrpen, kolega spet zamuja.

Po dolgem premisleku pred odprto gardarobno omaro se odločiš za svojo najljubšo srajco in tiste stare zlizane kavbojke. Preverjena kombinacija vedno užge.Končno nekdo potrobi pod tvojim oknom, nagneš se čez in banda se že dere, da se zmigaj dol. Pograbiš telefon, denar in ključe, še zadnjič se pogledaš v ogledalu, obuješ plesne čeveljčke in rečeš: »Ajde!«.

Avtor: Katja Kozlevčar

Objavljeno: