Na odprtem zraku

Na našem prikupnem vrtičku sredi Ljubljane že skoraj 2 tedna na veliko zvoni in trobenta, danes pa je bilo sonce še posebaj prijazno. V deželico počasi, kot stara baba z bergljami, a zanesljivo (kot je zanesljivo, da bo prihodnji teden Murko spet povzročil nov škandal) prihaja pomlad.

Človeka prime, da bi kar na lepem zapel ali zaplesal, mene pa misli že priganjajo naprej v prihodnost, v poletje. Sem pač človek, ki je zelo odvisen od sonca in se poleti iz vegetirajoče rastlinice prelevim v party žival. Poletje je moj čas in kako tudi ne, ko pa se iz zatohlih klubov preselimo v prostrano odprtost, ki ji pravimo narava. Nešteto opcij za zabavo!  Že zdaj me prevzema navdušenje in komaj že čakam prve napovedi za vrtne zabave, gasilske veselice, piknike, bazen partye in ostale open air dogodke.

Nikakor pa ne morem mimo preteklih lokacij, ki so (verjamem, da na vsakem izmed nas) pustili pečat in že zbujajo skomine. Na prvo mesto postavim Zeleni Gaj. Betonska ploščad sredi vhoda v gozd, primorsko ozračje in elektronske vibracije so popolna formula za nepozaben dogodek. Na drugem mestu... hmmm... verjetno Divača. Vonj po sveže pokošeni travi, kraška vročica in beli šotori v daljavi... Prizor vsakomur prikliče prastare spomine na miganje pregretih teles, staro party klapo in tisti stari vrtiljak.

Na tretje mesto postavim Petrovaradinsko trdnjavo v Novem Sadu in Exit festival. Ker ga je pač treba doživeti in se na lastne očke prepričati, da Srbi pač znajo. Letos grem spet in nestrpnost se z vsakim dnem bolj in bolj stopnjuje. Poleg tega pa se mi že sline cedijo po pristnih srbskih čevapih. Na tretjem mestu so zarosene jase v okolici Ljubljane, kjer se zbirajo metuljčki, gozdne vile in ostale party žuželke. Na Woodshock sem se lani odpravila v zadnjem trenutku in bila pozitivno presenečena nad razsežnostjo dogodka in vplivom zvezdic na nebu. Hočem šeeee!!!

Potem pa so tu še obrežje zelene Krke, peščene plaže na naši Obali, park Tivoli, kjer vsako leto razturajo Simobilovci in Ata Smrk , Slovenska cesta v Ljubljani (super pridobitev lani, go Janković!!!), kaj sem še pozabila?? Včasih se je pred partyem v Ambasadi tunkalo v bazenih Belvederja, nekaj se je dogajalo v Posočju, pa na Koroškem koncu, skratka ni da ni.

Jaz bom letošnje poletje resnično zaužila s polno šeflo. Ker mi zima - in vse kar spada zraven - že resnično preseda in ker je poletje pač tak čas, ko si moramo dati duška (sicer še kdo pristane pa zaprtem oddelku). No... v glavnem, najprej skočim na Nightmare Outdoore, ki se odvija v zabaviščnem parku (kako zelo primerno zame) in v istem tednu še v Eindhoven na Future Parade, kjer se pridružim koloni tovornjakov, ki se vije po mestu in spodbuja pogled v (trenutno megleno) prihodnost. Potem sledi nekaj tradicionalnih dogodkov v našem okolišu in žur s starimi sabljami.

Za rojstni dan si podarim 4 dnevno romanje na Petrovaradin, tokrat v Kavč Surfing verziji (to spice things up) in hektolitre poceni piva. In ko bo poletje v polnem razmahu, še trip iz Nizozemske v Španijo, kjer bomo v idilični obmorski vasi poskrbeli za to, da bodo prelepe letoviške hišice potrebne dobre obnove.

Kje pa boste vi plesali, skakali, se nacejali in komirali letošnje poletje?

Avtor: Katja Kozlevčar

Objavljeno: